Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Denne chokoladekage er særdeles velegnet til at fryse. Server gerne med friske bær, pocheret pære, tørrede eller frysetørrede bær eller saltede mandler.
Smelt chokoladen, smørret og halvdelen af sukkeret over vandbad eller i mikroovnen. Pisk hviderne stive sammen med den anden halvdel af sukkeret.
Tilsæt æggeblommerne, når chokolade, smør og sukker er smeltet. Fold forsigtigt de stive hvider ned i chokolademassen, og kom 2/3 af massen op i to smurte springforme Ø26 cm.
Bag kagerne ved 160° i ca. 30 min. Tag dem ud af ovnen, og lad dem afkøle. Når de har stået lidt, synker de lidt på midten. Pres kanterne ned med en paletkniv, så kagen bliver helt jævn. Fordel resten af chokolademassen over de bagte kager, så du får fine og jævne kager. Opbevar kagerne i fryseren, hvor de holder sig fint i 3 måneder.
Chokoladekagen smager bedst kold. Når den skal serveres, kan du tage den direkte op af fryseren – lad den eventuelt stå et øjeblik, før du skærer i den, men ikke længe. Drys evt. med kakaopulver gennem en sigte, så den får et jævnt lag af kakao.
Skær smukke stykker af kagen med en varm kniv. Server evt. med friske bær eller andet.
Vil du give den rigtig gas og ligger inde med en gasbrænder (sådan en til crème brulée), kan du give den frosne kage et hurtigt skud med brænderen, og straks drysse hakkede nødder eller lignende på. De vil så smelte smukt fast på kagen.
500 g god, mørk chokolade
500 g smør
500 g pasteuriserede æggehvider (svarer til ca. 12,5 bægre)
500 g sukker
250 g pasteuriserede æggeblommer (svarer til ca. 6 bægre)
friske bær
evt. kakaopulver
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17