Gå til sygdomsliste

Aspargessuppe

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
Fryseegnet
  •  
    Mild og blød
  •  
    Energiindhold kan øges
  •  
    Let at synke

Vegetarisk og enkel suppe af friske grønne asparges.  


Sådan gør du:

Hak skalotteløgene fint, og steg dem i rapsolie ved svag varme i en gryde, til de er glasklare - løgene skal helst ikke tage farve. Tag hovederne af de rå asparges fra. Skær resten af aspargesene i grove stykker, og put dem i gryden. Kom æblemost på, og lad det koge ind, indtil al væden er fordampet.

Tilsæt letmælk, og lad det hele simre under låg i ca. 15 minutter, indtil aspargesene er møre.

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Du kan udskifte 2 dl af mælken med piskefløde, hvis du skal spise mad med højt energiindhold.

Server evt. også suppen med en skefuld cremefraiche 38 %.

Blend suppen sammen med smørret, til den har en glat og fløjlsagtig konsistens. Smag til med salt og peber.

Steg aspargeshovederne let gyldne i lidt smør, og drys dem i suppen, når du serverer den. Servér suppen varm med brød til.

Tip:
  •  
    Let at synke

Spis suppen uden de hele aspargeshoveder, hvis den skal være meget nem at synke.

Tip:
  •  
    Mild og blød

Hvis du har stråleskader eller smerter i munden, og din suppe skal være meget mild, kan du erstatte æblemosten med vand.

Ingredienser

2 skalotteløg
2 spsk koldpresset rapsolie
400 g grønne asparges
1 dl æblemost, gerne koldpresset
6 dl letmælk
20 g smør
salt og peber
groft brød