Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Vegetarisk og enkel suppe af friske grønne asparges.
Hak skalotteløgene fint, og steg dem i rapsolie ved svag varme i en gryde, til de er glasklare - løgene skal helst ikke tage farve. Tag hovederne af de rå asparges fra. Skær resten af aspargesene i grove stykker, og put dem i gryden. Kom æblemost på, og lad det koge ind, indtil al væden er fordampet.
Tilsæt letmælk, og lad det hele simre under låg i ca. 15 minutter, indtil aspargesene er møre.
Du kan udskifte 2 dl af mælken med piskefløde, hvis du skal spise mad med højt energiindhold.
Server evt. også suppen med en skefuld cremefraiche 38 %.
Blend suppen sammen med smørret, til den har en glat og fløjlsagtig konsistens. Smag til med salt og peber.
Steg aspargeshovederne let gyldne i lidt smør, og drys dem i suppen, når du serverer den. Servér suppen varm med brød til.
Spis suppen uden de hele aspargeshoveder, hvis den skal være meget nem at synke.
Hvis du har stråleskader eller smerter i munden, og din suppe skal være meget mild, kan du erstatte æblemosten med vand.
2 skalotteløg
2 spsk koldpresset rapsolie
400 g grønne asparges
1 dl æblemost, gerne koldpresset
6 dl letmælk
20 g smør
salt og peber
groft brød
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17