Gå til sygdomsliste

Basilikumpesto

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme
  •  
    Let at synke
  •  
    Energirig

Pesto er en dejlig ting at have i køleskabet, det kan løfte en helt almindelig rugbrødsmad eller sandwich, vendes med pasta eller spises til brød, grøntsagsstave, brødstænger, kiks og knækbrød. Og meget mere! 


Sådan gør du:

Skyl basilikummen, og bræk parmesanen i mindre stykker. Blend det sammen med pinjekernerne, presset hvidløg, olie og citronsaft. Smag pestoen til med salt og peber. Juster med olie eller vand, så den får en god cremet konsistens. Pestoen kan holde sig i køleskabet i tætsluttende emballage i en uge.

Tip:

Spis pestoen til groft brød, grove brødstænger eller rugknækbrød. Pestoen er også velegnet som smørelse i en sandwich og i pastaretter eller som tilbehør til ost, kylling og fisk. 

Tip:
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme

Ved kvalme og smagsforandringer kan det hjælpe at smage maden til med krydderurter. Med en pesto i køleskabet kan du nemt og hurtigt give din sandwich, rugbrødsmad, suppe, pasta, kylling og så videre et skud krydderurter.

Hvis du ikke kan lide basilikum kan du lave pestoen af din yndlingskrydderurt i stedet.

 

Ingredienser

50 g parmesan
50 g pinjekerner
½-1 fed hvidløg
en potte basilikum
1-1½ dl rapsolie
½ tsk citronsaft
salt og peber