Gå til sygdomsliste

Blomkålsgratin med persilledressing

Portioner: 4
Fryseegnet
  •  
    Mild og blød
  •  
    Let at synke

Enkel vegetarisk blomkålsgratin, som er mild i smagen og let at synke. Du kan gøre konsistensen mere eller mindre ensartet ved enten at hakke eller blende blomkålen.


Sådan gør du:

Del blomkålshovedet i fire stykker. Kog kålen i saltet vand i ca. 20 minutter, til det er helt mørt. Skær den kogte blomkål i små stykker på størrelse med en 1-krone.

Pisk æg, mælk, fløde, ost og muskat sammen. Smag evt. til med salt og peber.

Fordel blomkålsstykkerne i et ildfast fad. Hæld æggemassen over. Bag gratinen i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.

 

Persilledressing:

Fjern de grove stilke fra persillen, og kassér dem. Hak persillen fint med kniv eller i foodprocessor. Du kan også blende den med en lille sjat mælk i en blender.

Vend de hakkede krydderurter med cremefraiche, og tilsæt lidt mælk, hvis dressingen er for fast. Tilsæt fintrevet skal fra en citron. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Servering:

Servér gratinen med persilledressingen.

Tip:
  •  
    Mild og blød
  •  
    Let at synke

Kan du bedst lide en helt jævn konsistens, kan du blende de kogte, blomkålsstykker til en grov mos med en stavblender.

Hvis din mad skal være meget mild kan du spise cremefraiche til din gratin frem for persilledressingen.

 

Blomkålsgratin

1 blomkål, ca. 500-600 g
6 æg
2 dl piskefløde
2 dl let- eller sødmælk
50 g fast ost, revet
1 knsp muskatnød, revet
evt. salt og peber


Persilledressing

1 bdt persille (du kan også bruge kørvel, purløg, estragon, dild, løvstikke eller karse)
1-2 tsk mælk
2 dl (200 g) cremefraiche (eller et andet surmælksprodukt, f.eks. skyr, fromage frais, græsk yoghurt)
1 økologisk citron, skal af
salt og peber