Gå til sygdomsliste

Blomkålssuppe med krydderurtesalat

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
Fryseegnet
  •  
    Energiindhold kan øges
  •  
    Mild og blød
  •  
    Let at synke

Vegetarisk lækker blomkålssuppe, der er enkel og god. Du kan undlade krydderurtesalaten på toppen, hvis det skal gå hurtigt - eller hvis suppen skal være nem at synke. Giv evt. cremefraiche til i stedet.


Suppe:

Pluk blomkålen i buketter, og skær dem i mindre stykker. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.

Sæt en gryde over med rapsolien, og steg løg og hvidløg ved svag varme, til de er glasklare. Tilsæt blomkålen, og lad den stege med et øjeblik. Hæld så mælk på, og lad det simre, til blomkålen er mør.

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Hvis du skal spise mad med højt kalorieindhold, kan du erstatte 2 dl af mælken med piskefløde. Server evt. også suppen med en skefuld cremefraiche 38 %.

Blend det hele til en glat, cremet suppe, og smag til med salt og peber.

Tip:
  •  
    Mild og blød
  •  
    Let at synke

Undlad evt. krydderurtesalaten på toppen, hvis suppen skal være særligt let at synke. Det kan også være en god idé, hvis du har smerter eller sår i munden. 

Skal suppen være meget mild, kan du undlade hvidløg. Det kan f.eks. være en god idé, hvis du har smerter i munden.

Krydderurtesalat:

Skær skalotteløget i helt tynde ringe – så tynde som muligt, da de skal rå i salaten. Pluk bladene af sødskærmstilkene, hak hasselnødderne groft, og vend det hele i en skål sammen med rapsolie og eddike.

Smag til med salt, peber, sukker og evt. lidt mere eddike.

Læg en lille håndfuld af krydderurtesalaten på toppen af hver portion suppe.

Tip:

Denne suppe er tænkt som en varm ret, men kan også serveres kold på en varm sommerdag med grillet surdejsbrød som tilbehør.

Tip:

Du kan bruge en blanding af estragon og kørvel – eller bare en af delene – i stedet for sødskærm. Du kan naturligvis også bruge andre krydderurter i stedet.

Suppe

400 g blomkål
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk koldpresset rapsolie
6 dl letmælk
salt og peber


Krydderurtesalat

1 skalotteløg
1 bdt sødskærm (eller anden frisk krydderurt, f.eks. estragon, kørvel eller bredbladet persille)
60 g hasselnøddekerner
2 tsk koldpresset rapsolie
2 tsk æblecidereddike
evt. sukker