Gå til sygdomsliste

Jordskokkesuppe med kammuslinger og æblechips

Portioner: 4
Fryseegnet
  •  
    Energiindhold kan øges
  •  
    Mild og blød
  •  
    Let at synke

Jordskokker er med deres søde og let nøddeagtige smag fantastiske at bruge i en enkel suppe. Det smager dejligt med ristede kammuslinger til, men du kan selvfølgelig sagtens servere suppen i en vegetarisk udgave uden kammuslinger. 


Sådan gør du:

Pil og hak skalotteløgene fint. Rens jordskokkerne og skær dem i tern.

Sauter skalotteløgene i olien i en gryde, til de er klare og gennemsigtige. Tilsæt jordskokkerne og lad dem stege med i 4-5 minutter. Dæk dem med grøntsagsbouillon og kog, til de er helt møre. 

 

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Du kan erstatte op til 5 dl af grøntsagsbouillonen (hvis du bruger 1½ liter væske i alt) af piskefløde. Servér også gerne suppen med en skefuld cremefraiche. 

Alternativt kan du røre energipulver i en passende portion af den færdige suppe.

 

Blend suppen med en stavblender, og smag til med peber og evt. lidt salt om nødvendigt.

Lynsteg kammuslingerne i olivenolie på en meget varm pande - de skal have lige knap 1 minut på hver side.

Læg kammuslingerne i bunden af forvarmede, dybe tallerkener. Hæld suppen på, og drys med tørrede æblechips og græskarkerner, som er ristet i olie og salt på en pande, til de er sprøde og let poppede. Servér suppen med det samme.

Tip:

Tørrede æblechips kan enten købes eller du kan lave dem selv:

Skær æbler i helt tynde ringe eller både, og bag dem på bagepapir i ovnen ved 85 grader, til de er helt tørre og sprøde. De skal have et par timer i varmluftsovn. Præcis hvor lang tid, det tager, afhænger af, hvor tykke du laver æbleskiverne, og hvor saftige æblerne er.

Tip:
  •  
    Mild og blød
  •  
    Let at synke

Undlad de ristede græskarkerner og æblechips, hvis suppen skal være helt blød og nem at synke. Undlad evt. også kammuslingen.

Ingredienser

2 store bananskalotteløg
1 kg jordskokker
koldpresset jomfruolivenolie
1-1½ l grøntsagsbouillon
friskkværnet sort peber
evt. lidt salt
ca. 3 kammuslinger pr. person
2-3 æblechips pr. portion suppe (se tip)
1 dl græskarkerner, ristede