Gå til sygdomsliste

Lakridsrods-te

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    Let at synke
  •  
    God ved kvalme

En lækker lakridste uden rigtig te i. Nyd den, når det er koldest udenfor, eller servér den iskold en sommerdag. Her er den serveret med en frisk forsyning af lakridsrod, stjerneanis og citron.


Sådan gør du:

Skær citronen i skiver. Bræk lakridsroden i stykker, og kom begge dele i en gryde sammen med stjerneanis og muscovadosukker. Hæld 1 liter kogende vand på, og lad det simre i 10 minutter.

Servér teen rygende varm, eller køl den ned og brug den som iste.

Tip:

Du kan koge te på lakridsrødderne og stjerneanisen flere gange. Tilsæt mere citron, sukker og vand. Har du brug for et ekstra kick, kan du tilsætte grove stykker frisk ingefær til teen.

Ingredienser

1 økologisk citron
4 lakridsrødder
4 stjerneanis
1 dl mørk rørsukker eller muscovadosukker
1 1/2 liter kogende vand