Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Torskepuréen får sin cremede konsistens af en bagekartoffel, der koges med mælk. Spis puréen, som den er, eller med brød til.
Skræl bagekartoflen, og skær den i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg groft. Kog kartoffelternene i en stor gryde sammen med løg, hvidløg, laurbærblad og mælk, til kartoflerne er møre efter ca. 20 minutter.
Tilsæt torsken, og kog i yderligere 10 minutter.
Sigt væsken fra. Blend kartofler og torsk glat med en stavblender, eller i en foodprocessor. Tilsæt olivenolien undervejs, mens maskinen kører.
Smag evt. til med salt, peber og citronsaft.
Konsistensen kan gøres mere flydende med lidt ekstra mælk.
Fordel den varme torskepuré i dybe tallerkner, og dryp evt. med en skefuld persilleolie (se nedenfor hvordan det laves) eller anden krydderolie. Pynt med lidt revet parmesan.
Undlad citron og evt. salt og peber, hvis din mad skal være meget mild. Undlad også persilleolie på toppen. Du kan i stedet bruge en god olivenolie eller nøddeolie.
Kog persillebundtet i letsaltet vand i 5 minutter. Tag persillen op, og køl det ned i en skål koldt vand. Gem kogevandet. Læg den kogte persille i en blender, og tilsæt en spiseske kogevand ad gangen, til blenderen kommer ordentligt i gang - så skal der ikke mere vand i. Blend til persillen er helt glat. Fjern proppen i blenderlåget, og tilsæt olivenolien, mens blenderen kører. Passér persilleolien gennem en fin sigte. Smag evt. til med lidt salt.
1 bagekartoffel, 150 g
1stort løg, ca. 100-130 g
3 fed hvidløg
1 laurbærblad
½ l let- eller sødmælk
300 g torsk i filet uden skind og ben
1 dl olivenolie
evt. salt, peber og citronsaft
2 spsk parmesanost, fintrevet
1 bdt persille, 200 g
2-4 spsk kogevand
salt
1 dl olivenolie
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17