Gå til sygdomsliste

Vaniljeis

Fryseegnet
  •  
    Mild og blød
  •  
    Let at synke
  •  
    Energirig

Vaniljeflødeis er en enkel og god dessert, og samtidig en god måde at få protein og kalorier, hvis du har lille appetit eller har tabt dig.


Sådan gør du:

Pisk æggeblommerne sammen med 2 spiseskefulde sukker. Pisk æggehviderne stive med 1 teskefuld sukker. Pisk fløden til skum.

Vend æggeblommer, de stive æggehvider og flødeskummet sammen. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og tilsæt dem til ismassen. Hæld den i en form, og sæt i fryseren.

Indfrysning tager ca. 5 timer.

Ingredienser

2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk sukker
2 pasteuriserede æggehvider
1 tsk sukker
2 1/2 dl piskefløde
1/2 vaniljestang