Gå til sygdomsliste

Familieweekender

Børnefamilier ramt af kræft har mulighed for at komme på familieweekend med andre i samme situation. Weekendopholdene afholdes både på Sjælland, Bornholm, Fyn og i Jylland, og tilbuddet er gratis.

Familieweekender
Corona - nogle familieweekender er aflyst

På grund af coronasituationen kan nogle af familieweekenderne være aflyst eller udskudt til en senere dato. Ring til den rådgiver eller kræftrådgivning, der står som kontakt, hvis du vil høre nærmere om en bestemt familieweekend. 

Kræftens Bekæmpelse arrangerer gratis familieweekender for kræftramte familier. Fokus er at skabe rum for dialog både i den enkelte familie og på tværs af familierne. Samtidig skal weekendopholdet give børn og voksne et afbræk i en krævende hverdag. Derfor er der også plads til gode oplevelser, som ikke nødvendigvis har noget med kræft at gøre.

I alt 40 familieweekender 

Takket være en arv kan Kræftens Bekæmpelse fra 2019-2022 tilbyde cirka 40 familieweekender på Sjælland, Bornholm, Fyn og i Jylland.

Weekendopholdet er gratis.

OBS: Der er et begrænset antal pladser på familieweekenderne, lige som der kan være bestemte kriterier for at deltage på den enkelte weekend. Det kan du høre nærmere om ved at kontakte den ansvarlige kræftrådgivning. Se kontaktinfo nedenfor.

 


Sjælland 2020:

Der afholdes i 2020 fem familieweekender på Sjælland for familier, hvor en forælder har kræft og er i behandling – eller har været i behandling indenfor det seneste år. Familiens børn skal være mellem 7 og 18 år:

Weekend 1: 1.-3. maj AFLYST GRUNDET CORONA

Weekend 2: 5.-7. juni AFLYST GRUNDET CORONA 

Weekend 3: 26.-28. juni AFLYST  GRUNDET CORONA 

Weekend 4: 31. juli - 2. august 

Weekend 5: 14.-16. august  FULDT BOOKET

Weekend 6: 30. oktober - 1. november

Sted: Alle fem familieweekender på Sjælland afholdes på Kragerup Gods.

Tilmelding:

Kontakt Kræftrådgivningen i Herlev. Tilmelding skal ske på mail, men du er velkommen til at ringe og høre nærmere om familieweekenderne. 

Tlf.: 70 20 26 55 eller mail: herlev@cancer.dk

Tilmelding er nødvendig, da der er et begrænset antal pladser til rådighed.


Bornholm 2020:

Familieweekend for børnefamilier, hvor en forælder har eller har haft kræft. Børnene i familien er mellem cirka 7 og 18 år.

Dato: 16.-18. oktober 

Sted: Hotel Abildgård i Allinge

Tilmelding:

Kontakt rådgiver Caroline Lind Pedersen i Kræftrådgivningen i Rønne for nærmere information og tilmelding. Tlf.: 38 67 10 31

Tilmelding er nødvendig, da der er et begrænset antal pladser til rådighed. 


Fyn 2020:

Familieweekend for familier med hjemmeboende børn mellem 3-18 år og hvor en af forældrene har eller har haft kræft. Det er muligt at deltage både som enlig forælder og som par. Der er i alt plads til 6-8 familier.

Dato: Fredag den 4. september - søndag den 6. september  FULDT BOOKET

Sted: Hotel Christiansminde i Svendborg 

Tilmelding:

Rådgivere Lene Bech-Jacobsen og Lissa Mortensen fra Kræftrådgivningen i Odense er ansvarlige for familieweekenden. Tilmelding er nødvendig, da der er et begrænset antal pladser til rådighed.

Weekenden er fuldt booket. For yderligere information: Kontakt Kræftrådgivningen i Odense på telefon 70 20 27 87 eller mail: odense@cancer.dk


Midtjylland 2020:

Familieweekend for familier, hvor en forælder har kræft og er i behandling – eller har været i behandling indenfor det seneste år. Familiens børn skal være hjemmeboende. Familier med bopæl i det midtjyske har fortrinsret til denne weekend.

Dato: Fredag den 15. maj - Søndag den 17. maj AFLYST GRUNDET CORONA - NY DATO FØLGER 

Sted: Landal Seawest i Nørre Nebel

Tilmelding:

Tilmelding er nødvendig, da der er et begrænset antal pladser til rådighed. Kontakt Kræftrådgivningen i Herning, rådgivere Mette Svart og Hanne Høgh på telefon: 70 20 26 63 eller mail: herning@cancer.dk


Sønderjylland 2020:

Familieweekend for børnefamilier, hvor en forælder har kræft og er i behandling – eller har været i behandling indenfor de seneste 2 år. Familiens børn skal være minimum 3 år og hjemmeboende. Det er muligt at deltage både som enlig forælder og som par. Der er i alt plads til 6-8 familier. Familier med bopæl i det sønderjyske har fortrinsret til denne weekend.

Dato: 25.-27. september.

Sted: Nymindegab Kro i Nørre Nebel.

Tilmelding: 

Tilmelding er nødvendig, da der er et begrænset antal pladser til rådighed. Kontakt rådgiver Birgitte Nør-Hansen i Kræftrådgivningen i Aabenraa:

Tlf.: 70 20 26 72 eller mail: bnha@cancer.dk

Eller:

Rådgiver Merethe Torup i Kræftrådgivningen i Vejle:

Tlf.: 70 20 26 86 eller mail: mthorup@cancer.dk 


Nordjylland 2020:

Weekend for familier med et kræftramt barn. Opholdet er for familier, hvor et barn enten er i kræftbehandling eller har afsluttet kræftbehandlingen. Det er ikke afgørende, hvor langt behandlingsforløbet ligger tilbage. 

Dato: 9.-11. oktober 

Sted: Hotel Fårup Sommerland

Tilmelding:
Tilmelding er nødvendig, da der er et begrænset antal pladser til rådighed. Kontakt rådgivere Rolan Nielsen og Jeannette Nørgaard i Kræftrådgivningen i Aalborg på telefon: 70 20 26 85 eller mail: aalborg@cancer.dk

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter