Gå til sygdomsliste

Drop-in online mindfulness for kræftpatienter og pårørende

Dato/tid:
23. marts 2021 15:45 - 16:35

Som følge af situationen og restriktioner omkring Covid-19 er drop-in mindfulness for kræftpatienter og pårørende ændret til et on-line tilbud foreløbigt til udgangen af marts måned 2021.

Mindfulness betyder bevidst nærvær eller tilstedeværelse i nuet.

En måde at være tilstede på, som har vist sig at være hjælpsom, når vi oplever psykiske og fysiske gener som følge af stress, angst og uro.

Livet som kræftpatient og som pårørende er ofte præget af stress, angst og uro.

Som kræftpatient oplever du måske angst, uro og smerter samtidig med mange forskellige salgs tab. Du kan blive overopmærksom på din krop eller måske forsøge helt at tage afstand fra den.

Som pårørende kan du have mange ekstra opgaver, samtidig med at du er bekymret, og strømmen af tanker kan være svær at stoppe. Du vil gerne hjælpe bedst muligt, og det kan i længden betyde, at du oplever forskellige stressreaktioner. 

Erfaringerne viser, at træning i mindfulness kan hjælpe med at reducere nogle af disse psykiske og fysiske gener, og du kan gennem træningen lære at blive mere nærværende og bevidst om dine egne måder at reagere på.

Indhold
Vi laver nogle af de grundlæggende øvelser fra Mindfulness Based Stress Reduction-programmet, som omfatter opmærksomhedsøvelser, guidede meditationer og lette yogaøvelser. Hver gang følger vi en fast struktur. Du kan nemt følge med, selvom du ikke har deltaget før eller springer nogle uger over. Du vil oftest opnå større udbytte, hvis du deltager flere gange.

Hvem kan deltage?
Drop-in mindfulness er for kræftpatienter og for pårørende til kræftpatienter. Du behøver ikke at have forudgående kendskab til mindfulness, meditation eller yoga for at deltage.

Det praktiske
Vi mødes online via Microsoft Teams. Det kræver, at du har en computer, smartphone eller tablet for at deltage. Du får tilsendt en mail med invitation til Teams samt en vejledning til at komme i gang.

Tilmelding
Tilmeldingen sker fra gang til gang og du tilmelder dig ved at sende en mail til koebenhavn@cancer.dk. Du vil på dagen modtage en mail med et link til begivenheden i Microsoft Teams.

Tidspunkt
Hver tirsdag kl. 15.45 – 16.35 foreløbig i perioden 12. januar 2021 – 23. marts 2021.

Det vurderes løbende, hvornår tilbuddet kan vende tilbage til et tilbud med fysisk fremmøde og tilbuddet fortsætter efter påsken 2021 enten on-line eller med fysisk fremmøde.

Underviser
Psykoterapeut og mindfulnessinstruktør Majken Kaznelson

Adresse:
Kræftrådgivningen i København
Center for Kræft og Sundhed København
Nørre Allé 45
2200 København N

Foto: Kræftrådgivningen i København, Center for Kræft og Sundhed

Kræftrådgivningen i København

Center for Kræft og Sundhed København
Nørre Allé 45
2200 København N


Åbningstider

Mandag-torsdag kl. 10.00-16.00

Fredag kl. 10.00-13.00

 

Telefonisk

Mandag-torsdag kl. 09.30-15.00

Fredag kl. 09.30-13.00

Der er mulighed for at bestille tid til rådgivning uden for den almindelige åbningstid.

 

Tlf. 82 20 58 05 

Du er velkommen til at kigge forbi til en snak i vores åbne rådgivning, eller du kan ringe og høre nærmere og bestille en tid. 


Se flere begivenheder fra denne rådgivning

Kontaktperson


Majken Kaznelson

majkenk@cancer.dk