Gå til sygdomsliste

  • Kræftrådgivningen i

    ODENSE

    Alle, der er berørt af kræft, er velkomne til at kigge forbi.

Coronavirus

Kræftrådgivningen er åben, og du kan få rådgivning med fysisk fremmøde. Ring eller skriv til os først for at bestille en tid på tlf. 70 20 26 87 eller odense@cancer.dk
Vi venter lidt endnu med at åbne for drop-in rådgivning, så vi kan sikre trygge rammer med god afstand.
Du kan også fortsat få rådgivning over telefon eller Teams.
Vi passer på hinanden og sørger for at holde god afstand og hygiejne i kræftrådgivningen. Hvis du har symptomer på corona-smitte, skal du naturligvis ikke møde frem.
Grupper og øvrige aktiviteter gennemføres i det omfang det er muligt – kontakt os, hvis du har spørgsmål.

 

 

Velkommen

Kræftrådgivningen i Odense ligger ved Odense Universitets Hospital. Kræftens Bekæmpelse tilbyder hjælp til mennesker, der er ramt af kræft.

Kræftrådgivningen er et åbent tilbud, hvor du kan komme ind fra gaden og få en samtale med en rådgiver, deltage i en lang række forskellige aktiviteter, møde andre i samme situation, eller bare drikke en kop kaffe/te.

Kræftrådgivningen i Odense

Kræftrådgivningen i Odense
Kløvervænget 18B
5000 Odense C
Tlf.:  70 20 26 87
Mail: odense@cancer.dk 
Følg os på Facebook: `Kræftrådgivningen - Odense`

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 10.00-16.00
Fredag kl. 10.00-13.00

Der er mulighed for at bestille tid til rådgivning uden for den almindelige åbningstid.

Adgangs- og parkeringsforhold

Rådgivningen har ikke sin egen parkeringsplads på OUH.

Når du har parkeret er det vigtigt, at du kommer ind i rådgivningen og registrerer din nummerplade. Det er gratis at parkere for vores brugere - vores værter vil hjælpe dig med registreringen.

Kræftrådgivningen i Odense

Rådgivningerne tilbyder

Det er forskelligt, hvad de enkelte kræftrådgivninger tilbyder. Men alle steder finder du rådgivere med en baggrund som psykolog, socialrådgiver, sygeplejerske eller lignende. Alle kan tale med dig om det, der optager dig og din familie. Rådgivningen er gratis.

Hvad tilbyder rådgivningerne?

Grupper i Odense

Når du selv eller et familiemedlem bliver alvorligt syg af kræft, kan du få behov for at møde ligestillede. I Kræftrådgivningen i Odense har vi en række forskellige grupper til både patienter, pårørende og efterladte i alle aldre.

Aktuelle grupper i Odense

Juridisk rådgivning for kræftpatienter og pårørende

Kræftens Bekæmpelse udvider nu støtten til kræftpatienter og pårørende ved at tilbyde juridisk rådgivning om de emner, som ofte melder sig, når man selv eller en man kender får kræft.

Formålet er at støtte og hjælpe kræftpatienter og pårørende så godt som muligt gennem kræftforløbet, da det ofte kan kræve rigtig mange ressourcer at mestre sygdomsforløbet.

Kontakt rådgivningen for nærmere aftale hvis du ønsker juridisk rådgivning       tlf. 70 20 26 87.

I Odense møder du

Nanna Mark

Rådgiver

Signe Juhl

Rådgiver

Maria Bramming

Rådgiver

Vivi Brandt Rasmussen

Rådgivningsleder

Lissa Mortensen

Rådgiver

Lene Bech-Jacobsen

Rådgiver

Susanne Sørensen

Administrativ medarbejder


Kalender

Dato By Arrangement
21.06.2021 Odense C Netværksmøde for NET-patienter og pårørende

Online gruppeforløb til håndtering af frygt for tilbagefald

Kræftrådgivningen i Odense

Den 28. april starter vi et nyt gruppeforløb til håndtering af frygt for tilbagefald af kræft. Der er stadig et par ledige pladser på kurset, så du har mulighed for at være med, hvis forløbet er relevant for dig. Du kan læse mere om kurset nedenfor

Mange kræftoverlevere frygter, selv efter lang tid, at sygdommen vender tilbage. Dette tilbud er et gruppeforløb, hvor der arbejdes målrettet på at blive bedre til at håndtere frygt for tilbagefald. Forløbet vil indeholde oplæg, øvelser, erfaringsudveksling og opgaver mellem gruppesessionerne. Ved deltagelse forventes det, at man deltager aktivt både i og mellem gruppesessionerne. Forløbet er for personer, der ikke er i aktiv behandling.

Tilmelding og forsamtale nødvendig. Se datoer og kontaktoplysninger nedenfor.

Praktisk information om kommende gruppeforløb:

Onsdage kl. 10:15-12:15 på følgende datoer: 28/4, 5/5, 19/5, 2/6 og 9/6. Tilmelding og info: Tlf. 70 20 26 87 / E-mail: odense@cancer.dk

Du skal kunne deltage i alle 5 gruppesessioner.

For at deltage i en online samtalegruppe skal du have adgang til en computer eller tablet med kamera, højtaler og mikrofon (eller mulighed for at tilslutte et headset). Gruppemøderne foregår via Teams.

 

Invitation til familieophold

Familieophold på Hotel Christiansminde 16.-18. september 2021
Formålet: Familieopholdet giver børnefamilier mulighed for at være sammen med andre familier over nogle dage, hvor der både er plads til glæde og alvor. Der vil i løbet af opholdet være noget for alle. Der bliver fokus på at give børnene nogle gode oplevelser, som de synes er sjove og underholdende. Derudover bliver der under opholdet mulighed for dialog i - og på tværs af familierne.
Målgruppe: Familieopholdet er for familier med hjemmeboende børn mellem 3 og 18 år og hvor en af forældrene har eller har haft kræft. Det er muligt at deltage både som enlig forældre og som par. Der er plads til 6-8 familier i alt.  Opholdet er gratis for deltagerne.
Tid og sted: Familieopholdet afholdes på Hotel Christiansminde, Christiansmindevej 16, 5700 Svendborg og begynder torsdag den 16.september kl. 15-17 med indkvartering og slutter lørdag den 18.september kl. 11.00, hvor der er check ud på værelserne.
Transport: Familierne afholder selv transport til og fra hotellet.
Tilmelding: For at deltage i familieopholdet skal en af forældrene have en samtale med en rådgiver fra Kræftrådgivningen i Odense. I skrives herefter på en interesseliste, og I vil blive kontaktet senest den 24. juni 2021, om I er blevet tildelt en plads.
Familieophold ledes af to rådgivere og to frivillige.

Kræftrådgivningen i Odense
Kløvervænget 18B
5000 Odense C

Tlf. 70 20 26 87

Mail: odense@cancer.dk

  

Samtalegruppe for kronisk og uhelbredeligt syge mennesker

Gruppen for kronisk og uhelbredeligt syge mennesker er en fortløbende gruppe for dig, der har fået at vide, at du ikke kan helbredes for din kræftsygdom. Gruppen mødes hver tirsdag fra kl. 10.15-11.45 - første gang den 18. maj 2021 og du har mulighed for at deltage i op til et halvt år. Gruppen ledes af to rådgivere.
Ligestillede: I gruppen har du mulighed for at møde ligestillede, der befinder sig i en situation, som minder om din. Dette kan give mulighed for en oplevelse af forståelse, som man ikke nødvendigvis finder hos sine nærmeste.
Frirum: Der er mulighed for at tale om alt, også de følelser og tanker, som man måske har svært ved at åbne op om over for ens nærmeste.
Tilmelding: For at deltage i gruppen skal du først have en afklarende samtale med en af Kræftrådgivningens rådgivere. Sammen vil I finde ud af om gruppen er noget for dig.
Når du bliver tilmeldt, skrives du på interesseliste og bliver kontaktet, når der er en ledig plads i gruppen. 

Kræftrådgivningen i Odense
Kløvervænget 18B
5000 Odense C
Tlf. 70 20 26 87