Gå til sygdomsliste

  • Kræftrådgivningen i

    ODENSE

    Alle, der er berørt af kræft, er velkomne til at kigge forbi.

Kræftrådgivningen i Odense er åben, og du kan få rådgivning med fysisk fremmøde - enten som drop-in rådgivning eller ved forudgående tidsbestilling. Du kan også få rådgivning over telefon eller Teams.
Grupper og øvrige aktiviteter gennemføres i normalt omfang.

Vi passer fortsat på hinanden og sørger for god hygiejne i kræftrådgivningen. Vi opfordrer ligeledes til, at man er opmærksom på at holde afstand. Vi stiller ikke krav om coronapas, men henstiller til at børn, unge og andre som ikke er vaccineret mod Covid-19, får foretaget en test inden fremmøde i kræftrådgivningen. Hvis du har symptomer på corona, skal du naturligvis ikke møde frem. Kontakt os, hvis du har spørgsmål på tlf. 70 20 26 87 eller e-mail: odense@cancer.dk. Uden for Kræftrådgivningens åbningstid kan du som altid ringe til Kræftlinjen alle hverdage kl. 09-21 og lørdag-søndag kl. 12-17 på tlf. 80 30 10 30.

Velkommen

Kræftrådgivningen i Odense ligger ved Odense Universitets Hospital. Kræftens Bekæmpelse tilbyder hjælp til mennesker, der er ramt af kræft.

Kræftrådgivningen er et åbent tilbud, hvor du kan komme ind fra gaden og få en samtale med en rådgiver, deltage i en lang række forskellige aktiviteter, møde andre i samme situation, eller bare drikke en kop kaffe/te.

Kræftrådgivningen i Odense

Kræftrådgivningen i Odense
Kløvervænget 18B
5000 Odense C
Tlf.:  70 20 26 87
Mail: odense@cancer.dk 
Følg os på Facebook: `Kræftrådgivningen - Odense`

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 10.00-16.00
Fredag kl. 10.00-13.00

Der er mulighed for at bestille tid til rådgivning uden for den almindelige åbningstid.

Adgangs- og parkeringsforhold

Rådgivningen har ikke sin egen parkeringsplads på OUH.

Når du har parkeret er det vigtigt, at du kommer ind i rådgivningen og registrerer din nummerplade. Det er gratis at parkere for vores brugere - vores værter vil hjælpe dig med registreringen.

Kræftrådgivningen i Odense

Rådgivningerne tilbyder

Det er forskelligt, hvad de enkelte kræftrådgivninger tilbyder. Men alle steder finder du rådgivere med en baggrund som psykolog, socialrådgiver, sygeplejerske eller lignende. Alle kan tale med dig om det, der optager dig og din familie. Rådgivningen er gratis.

Hvad tilbyder rådgivningerne?

Grupper i Odense

Når du selv eller et familiemedlem bliver alvorligt syg af kræft, kan du få behov for at møde ligestillede. I Kræftrådgivningen i Odense har vi en række forskellige grupper til både patienter, pårørende og efterladte i alle aldre.

Aktuelle grupper i Odense

Juridisk rådgivning for kræftpatienter og pårørende

Kræftens Bekæmpelse udvider nu støtten til kræftpatienter og pårørende ved at tilbyde juridisk rådgivning om de emner, som ofte melder sig, når man selv eller en man kender får kræft.

Formålet er at støtte og hjælpe kræftpatienter og pårørende så godt som muligt gennem kræftforløbet, da det ofte kan kræve rigtig mange ressourcer at mestre sygdomsforløbet.

Kontakt rådgivningen for nærmere aftale hvis du ønsker juridisk rådgivning       tlf. 70 20 26 87.

I Odense møder du

Susan Dybkjær Johansson

Rådgiver

Nanna Mark

Rådgiver

Signe Juhl

Rådgiver

Maria Bramming

Rådgiver

Vivi Brandt Rasmussen

Rådgivningsleder

Lissa Mortensen

Rådgiver

Lene Bech-Jacobsen

Rådgiver

Susanne Sørensen

Administrativ medarbejder


Ditliv på Kræftrådgivningen i Odense

Vi glæder os til at byde dig velkommen til Ditliv-kurset i Kræftrådgivningen i Odense.

Datoer til Ditliv kursus 2021 er følgende torsdage:

Datoer til Ditliv kursus 2021: 
Rør dig godt.
16. september kl. 09:30-14:30
Sov godt
 23. september kl. 09:30-14:30
Tænk godt
30. september kl. 09:30-14.30
Spis godt
 07. oktober    kl. 09:30-14:30

Kurset er for kræftpatienter og deres nærmeste pårørende. Da det er et sammenhængende kursus, opfordre vi til at man deltager i alle kursusdagene.

Der vil blive serveret frokost og lidt til kaffen alle dage.

Hvis du har spørgsmål kan du kontakte kursusleder Lissa Mortensen på email: lissam@cancer.dk eller kursusleder Nanna Mark på email: nmark@cancer.dk.

Sådan håndterer vi din data i Ditliv: Når kurset er ovre, vil den data du har opgivet blive slettet. Du kan læse mere om Kræftens Bekæmpelses generelle datapolitik her Privatlivspolitik

Du kan kontakte Kræftens Bekæmpelses Data Protection Officer, Hans H. Storm på mail: dpo@cancer.dk 

Ønsker du at klage over vores behandling af dine Personoplysninger, kan det ske til Datatilsynet, Borgergade 28, 1300 København K, tlf.: 33 19 32 00 eller via e-mail: dt@datatilsynet.dk

Tilmelding: www.ditliv.dk

Invitation til online samtalegruppe i Kræftrådgivningen

Kræftpatienter, pårørende og efterladte i hele landet har mulighed for deltage i en online samtalegruppe. Måske er det noget for dig at være med?

Vi starter en online samtalegruppe for kræftramte, der bor alene. I samtalegruppen kan du udveksle tanker og erfaringer med andre i samme situation som dig. Gruppen varetages af en rådgiver fra Odense Kræftrådgivning. Du kan tilmelde dig gruppen uanset hvor i landet, du bor.
Praktisk information:
For at deltage i en online samtalegruppen skal du have adgang til en computer eller tablet med kamera, højtaler og mikrofon (eller mulighed for at tilslutte et headset). Gruppemøderne foregår via Teams. 
Gruppen har opstart den 6. september kl. 10.30-12.00. (de efterfølgende datoer er: 14/09, 20/09, 04/10, 12/10 og sidste dag den 26/10 – samme tidspunkt).
For tilmelding og info kontakt Kræftrådgivningen i Odense:
Tlf. 70 20 26 87 eller e-mail: odense@cancer.dk

 

Kursus i håndtering af frygt for tilbagefald

I september starter vi et nyt gruppeforløb til håndtering af frygt for tilbagefald af kræft. 

Mange kræftoverlevere frygter, selv efter lang tid, at sygdommen vender tilbage. Dette tilbud er et gruppeforløb, hvor der arbejdes målrettet på at blive bedre til at håndtere frygt for tilbagefald. Forløbet vil indeholde oplæg, øvelser, erfaringsudveksling og opgaver mellem gruppesessionerne. Ved deltagelse forventes det, at man deltager aktivt både i og mellem gruppesessionerne. Forløbet er for personer, der ikke er i aktiv behandling.

Tilmelding og forsamtale nødvendig. 

Praktisk information om kommende gruppeforløb:
Onsdage kl. 10:15-12:15 på følgende datoer:
Den 8. september, 22. september, 6. oktober og den 13. oktober.
Tilmelding på tlf. 70 20 26 87  eller  E-mail: odense@cancer.dk

Du skal kunne deltage i alle 5 gruppesessioner.
Forløbet afholdes i

Kræftrådgivningen i Odense
Kløvervænget 18B
5000 Odense C

 

Invitation til familieweekend den 12., 13. og 14. november

Familieweekend giver børnefamilier mulighed for at være sammen med andre familier over nogle dage, hvor der både er plads til glæde og alvor. Der vil i løbet af weekenden være noget for alle. Der bliver fokus på at give børnene nogle gode oplevelser, som de synes er sjove og underholdende. Derudover bliver der under opholdet mulighed for dialog i - og på tværs af familierne.
Målgruppe: Familieweekenden er for familier med hjemmeboende børn mellem 3 og 18 år og hvor en af forældrene har eller har haft kræft. Det er muligt at deltage både som enlig forældre og som par. Der er plads til 6-8 familier i alt.  Opholdet er gratis for deltagerne.
Transport: Familierne afholder selv transport til og fra opholdsstedet.
Tilmelding: For at deltage i familieweekenden skal en af forældrene have en samtale med en rådgiver fra Kræftrådgivningen i Odense. I skrives herefter på en interesseliste.
Familieweekenden bliver ledt af to rådgivere og to frivillige.

Kræftrådgivningen i Odense
Kløvervænget 18B
5000 Odense C
Tlf. 70 20 26 87
Mail: odense@cancer.dk