Gå til sygdomsliste

Forsøgets titel:NOPHO leukæmi biobank

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Akut leukæmi, Akut lymfatisk leukæmi (ALL), Kronisk myeloid leukæmi (CML)
Forklaring Dette studie indsamler celleprøver til en Nordisk biobank. Den skal indeholde tumormateriale på børn, der har nydiagnosticeret leukæmi eller som har fået tilbagefald af sygdommen. Det er et indsamlingsstudie, som ikke indebærer ekstra behandling.
Baggrund for forsøgsbehandlingen

Den nordiske biobank skal bruges til at kortlægge tumorbiologiske faktorer, der betinger sygdommen, der er årsag til udvikling af tilbagefald, og som kan gøre, at sygdommen ikke reagerer på behandling.

Dette studie er ikke knyttet til en specifik behandling. Alle børn med leukæmi kan være med, hvis deres forældre tillader at deres børns celleprøver lægges ind i biobanken.

De øvrige børnekræft afdelinger i Norden bidrager alle med patientmateriale

Du kan deltage i forsøget hvis:

Man har leukæmi og er 0-17.9 år gammel.

Bivirkninger ved behandlingen

Det skal understreges, at de omtalte bivirkninger er mulige bivirkninger. Man får altså ikke nødvendigvis dem alle, og de fleste af dem kan lægerne forebygge og lindre.


De fleste bivirkninger er midlertidige og holder op i løbet af nogle uger eller måneder efter behandlingen. Inden forsøgsbehandlingen taler lægerne med dig om de mulige bivirkninger.

Her kan du få behandlingen
  • Odense Universitetshospital
  • Rigshospitalet (Lukket)
  • Aalborg Universitetshospital
  • Aarhus Universitetshospital

Hvis du er interesseret i behandlingen, så tal med lægen på dit sygehus. Lægen kan undersøge, om behandlingen kan være en mulighed for dig.

Diverse

De øvrige børneonkologiske afdelinger i Norden bidrager alle med patientmateriale. Udhentning af materiale til projekter kræver forudgående godkendelse fra NOPHO’s videnskabelige udvalg (se www.nopho.org).

Forsøgets id-numre

VEK journal nr.: H-1-2012-077

Denne side er sidst opdateret: 2021-04-01

Lægefaglig beskrivelse af forsøget

Resume for fagpersoner

 

Tilbage til søgeresultat