Skip navigation

Få styr på tankerne

Når du har kræft eller er tæt på en, der har kræft, påvirker det tankestrømmen. Du kan ikke stoppe tankerne fra at komme, men med teknikker som mindfulness og visualisering kan du træne, hvordan du vil forholde dig til tankerne og dermed opnå større ro.

""

Inspiration til at 'tænke godt'

Du har måske hørt, at det er vigtigt at tænke positivt hele tiden, når du har kræft. Det er ikke rigtigt! I videoen fortæller professor Bobby Zachariae, hvordan du kan håndtere alle de tanker og følelser, der naturligt opstår.

Gode øvelser i hverdagen
""

Naturterapeutisk mindfulness

I naturterapeutisk mindfulness bruger man principperne fra mindfulness i øvelser, som foregår i naturen og inddrager naturen som et støttende element. Her finder du øvelser som podcast – lige til at tage med ud i naturen eller i haven.

Naturterapeutisk mindfulness

Øvelser, du kan lave hjemme

Du kan nemt komme i gang med at gøre noget godt for din krop derhjemme. I videoerne får du øvelser til hele kroppen. Det er Gotvedgymnastik med lav belastning og fokus på naturlige bevægelser.

Se flere øvelser

Yogaøvelser

Du kan også lave simple yogaøvelser med fokus på åndedrættet og på at strække ud. Yogainstruktør Anne Mette Skautrup guider dig:

Yogaøvelser
""

Brug Kræftrådgivningen nær dig

Har du spørgsmål eller brug for at tale med nogen? Rundt om i hele landet har vi kræftrådgivninger, hvor du kan få en samtale med en rådgiver. Du kan også deltage i kurser og fysiske og kreative aktiviteter sammen med andre, der er berørt af kræft.

Find en rådgivning nær dig
""

Skriv med andre på cancerforum

Cancerforum er et online forum, hvor du kan stille spørgsmål og skrive sammen med andre, der er berørt af kræft. Del dine tanker og erfaringer med andre patienter og pårørende.

cancerforum.dk