Gå til sygdomsliste

Forsøgets titel:BioHeart I

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Behandling på tværs af kræftsygdomme
Forklaring Du kan deltage i dette forsøg, hvis du har kræft, og du skal behandles med antracykliner eller med antistoffet trastuzumab (Herceptin) og pertuzumab (Perjeta®). Forsøget undersøger, om biomarkører kan forudsige hjerteproblemer ved behandling.
Baggrund for forsøgsbehandlingen

I forsøget undersøger man, om en række biomarkører i dit blod kan bruges til at forudsige og overvåge, om der vil opstå en mild form for hjertesvigt - kaldet asymptomatisk venstre ventrikel dysfunktion.

Det kan opstå som følge af behandling med trastuzumab og pertuzumab eller med antracykliner så som doxorubicin, epirubicin, daunorubicin og dactinorubicin.

Du deltager i forsøget ved at få foretaget ekstra blodprøver og undersøgelser af hjertets pumpefunktion.

Du kan deltage i forsøget hvis:

 • Du har kræft

 • Du skal have behandling med antistoffet trastuzumab og pertuzumab eller med doxorubicin, epirubicin, daunorubicin ellerdactinorubicin

 • Du kan udføre alt andet end tungt fysisk arbejde. (performance status 1).

Du kan ikke deltage i forsøget hvis:

 • Du har brystkræft og får forebyggende behandling eller behandling inden operation med epirubicin - med en dosis der samlet er lavere end 400 mg/m2.

 • Du får behandling med lapatinib, bevacizumab eller tyrosinkinasehæmmere

 • Du skal have strålebehandling mod brysthulen før, under eller efter behandlingen

 • Du har KOL

 • Du har svær hjertesygdom.

Sådan foregår behandlingen

Du skal have taget nogle ekstra blodprøver, som forskerne kan analysere , og du skal have foretaget undersøgelser af hjertets pumpefunktion.

Før din behandling starter, laver man undersøgelse af hjertets pumpefunktion, og du får taget blodprøver.

Du får også taget blodprøver undervejs i din planlagte behandling. • Skal du behandles med trastuzumab og pertuzumab får du en undersøgelse af hjertets pumpefunktion hver 3. måned.

 • Skal du behandles med antracykliner, får du en undersøgelse af hjertets pumpefunktion efter 4. og 6. behandlingsserie. Ved doxorubicin ved 6. og 9. behandlingsserie


Efter du har afsluttet din behandling, følger lægerne dig med undersøgelser af hjertets pumpefunktion 3, 6 og 12 måneder efter.

Bivirkninger ved behandlingen

Det skal understreges, at de omtalte bivirkninger er mulige bivirkninger. Man får altså ikke nødvendigvis dem alle, og de fleste af dem kan lægerne forebygge og lindre.


De fleste bivirkninger er midlertidige og holder op i løbet af nogle uger eller måneder efter behandlingen. Inden forsøgsbehandlingen taler lægerne med dig om de mulige bivirkninger.

Her kan du få behandlingen
 • Herlev Hospital

Hvis du er interesseret i behandlingen, så tal med lægen på dit sygehus. Lægen kan undersøge, om behandlingen kan være en mulighed for dig.

Denne side er sidst opdateret: 2021-04-01

Lægefaglig beskrivelse af forsøget

Resume for fagpersoner

 

Tilbage til søgeresultat