Gå til sygdomsliste

Forsøgets titel:SINGLE

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Behandling på tværs af kræftsygdomme, Endetarmskræft, Hoved-halskræft, Lungekræft, Metastaser (spredning), Modermærkekræft, Nyrebækkenkræft og urinlederkræft, Nyrekræft, Tyktarmskræft, Æggestokkræft
Forklaring I dette forsøg vil lægerne undersøge de immunceller, der findes i kræftknuder. Ny viden på området kan hjælpe med at udvikle immunterapi til de patienter, der ikke har effekt af den traditionelle immunterapi. Forsøget henvender sig til patienter med kræftspredning fra solide tumorer eller kræft, der ikke kan opereres.
Baggrund for forsøgsbehandlingen

Kræftforskningen har gennem de senere år vist, at immunsystemet spiller en særlig rolle i bekæmpelsen af kræft. Der er derfor også udviklet en del immunterapier.

Nogle patienter reagerer godt på immunterapi, hvor andre patienter ikke oplever en effekt.

Kræftknuderne indeholder forskellige immunceller. Nogle af immuncellerne har potentiale til at bekæmpe kræften. Der er andre immunceller i kræftknuderne, som lægerne endnu ikke ved nok om.

Forsøget går derfor ud på, at lægerne skal undersøge flere forskellige kræftknuders immunceller. Viden om forskellige typer af kræft og deres immunceller kan føre til en udvikling af en ny immunterapi, der kan hjælpe de patienter, der ikke reagerer på den traditionelle immunterapi.

Du kan deltage i forsøget hvis:

  • Du har en kræfttumor, der ikke kan opereres eller, hvis du har spredning fra en solid tumor

  • Lægerne vurderer, at de kan tage en vævsprøve fra din kræftsygdom

Du kan ikke deltage i forsøget hvis:

  • Du får medicinsk behandling med immunhæmmende stoffer i 2 uger op til vævsprøvetagningen

Sådan foregår behandlingen

Dette forsøg er et såkaldt observeringsstudie, så det indebærer ikke nogen forsøgsbehandling.

Formålet er at indsamle flere data om immuncellerne i forskellige typer af kræftknuder. Derfor vil din deltagelse i forsøget alene indebære, at lægerne tager en vævsprøve (eller flere små) og en blodprøve. Du kan blive spurgt, om de må tage flere blod- og vævsprøver.

Her kan du få behandlingen
  • Herlev Hospital

Hvis du er interesseret i behandlingen, så tal med lægen på dit sygehus. Lægen kan undersøge, om behandlingen kan være en mulighed for dig.

Forsøgets id-numre

Herlev KFE nr.: AA 2007

Denne side er sidst opdateret: 2021-04-01

Lægefaglig beskrivelse af forsøget

Resume for fagpersoner

 

Tilbage til søgeresultat