Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Diagnosen leverkræft kan i mange tilfælde stilles ved hjælp af en scanning. I andre tilfælde er det nødvendigt også at tage en vævsprøve. Leverkræft bliver inddelt i stadier alt efter, hvor udbredt sygdommen er.
Når man har fået diagnosen leverkræft, kan en række undersøgelser fastslå, hvor udbredt sygdommen er.
Der kan for eksempel være tale om en CT-scanning.
Stadieinddelingen er vigtig for, at man kan få tilbudt den behandling, som egner sig bedst. Samtidig siger stadiet noget om sandsynligheden for helbredelse.
Der findes flere systemer til stadieinddeling, der bruges til at kategorisere knudens størrelse, spredning til væv, lymfeknuder eller andre dele af kroppen. Læs mere:
Vær opmærksom på, at leverkræft og levermetastaser ikke er det samme.
Leverkræft er kræft, der er opstået i selve leveren. Det kaldes primær leverkræft. Kræft, der har spredt sig til leveren fra en anden kræftsygdom, kaldes levermetastaser. Levermetastaser behandles forskelligt, alt efter hvilken kræftsygdom de stammer fra. Levermetastaser kaldes også 'sekundær leverkræft'. Læs om behandling af levermetastaser:
Man kan inddele leverkræft i fire stadier. Sygdommens stadium har betydning for, hvilken behandling man kan blive tilbudt.
Sygdommens forløb afhænger af mange ting, bl.a. sygdommens stadium, men også af ens almene helbredstilstand. Læs mere:
For de fleste mennesker kommer en kræftdiagnose som et chok. Det tager tid at forholde sig til en kræftsygdom – både for en selv og for ens pårørende. Mange føler sig meget uafklarede i tiden efter, de har fået stillet diagnosen, og der kan også være mange ting, man skal tage stilling til. Man skal forholde sig til behandlingen, tilrettelæggelsen af hverdagen, indlæggelserne, ens økonomi og også muligheder for at få hjælp, både fra det offentlige og fra ens netværk. Læs mere:
Det kan også være en hjælp at tale med en professionel. Du kan tale med hospitalsafdelingen, din egen læge eller en psykolog. Du kan desuden få hjælp på en af Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger eller ved at ringe til Kræftlinjen. Læs mere:
Kræftens Bekæmpelses rådgivning
Del dine tanker og erfaringer med andre patienter og pårørende i gruppen 'Leverkræft' på cancerforum:
Har du fået kræft, skal du være opmærksom på, at du måske kan få et engangsbeløb via din forsikring:
Sidst ændret:18.01.2023
Overlæge, ph.d. Mogens Tornby Stender (kirurg), Dansk Lever-Galdevejs Cancer Gruppe og læge, ph.d. Britta Weber (onkolog).
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17