Skip navigation

40.000 tulipaner til fordel for kræftsagen

Mads Schall Holberg har uhelbredelig kræft og har fået hjælp i Kræftrådgivningen i Vejle. Nu har han igangsat en indsamling for at vise sin taknemmelighed.

Mads er 55 år og fik konstateret prostatakræft med spredning til knogler og lymfer i 2022. Inden da var kræft ikke noget, der fyldte for ham, men det ændrede sig markant, da han mistede sin mor til kræft og selv fik en uhelbredelig kræftsygdom.

Jeg var udødelig
- Inden min kræftdiagnose følte jeg mig udødelig. Fuldstændig. Så at få at vide, at jeg var uhelbredelig syg, rev tæppet under mig. Jeg har haft det virkelig svært, men har fået rigtig god hjælp i Kræftrådgivningen i Vejle.

Her et år efter sin diagnose står Mads på benene igen, som den lokale ildsjæl han er. Og han har ikke spildt tiden.

Han har nemlig sat tusindvis af påskeliljeløg og tulipanløg på sin egen pluk-selv-mark i Vejle.

40.000 af dem er sat på et 700 m2 areal med ordet 'Vejle,' og ved siden af er der en Knæk Cancer-blomst med en diameter på 30 meter.

Indsamling til kræftrådgivningen
Det gør han for at vise, hvor taknemmelig han er over den hjælp, han har fået og stadig får af Kræftens Bekæmpelse. Al indtjening går derfor ubeskåret til Kræftrådgivningen i Vejle, hvor han har sin gang – lige ved siden af sygehuset, hvor han får sin behandling.

Jeg er dybt taknemmelig for den hjælp, jeg har fået i Kræftrådgivningen i Vejle
Mads Schall Holberg, kræftpatient og stifter af indsamlingen

-  Sygehuset er dygtigt og professionelt til at reparere mennesker – men i kræftrådgivningen kan jeg blive repareret psykisk. Man kan bare gå ind i rådgivningen – uden tidsbestilling – og få hjælp. Der er en masse fine tilbud. Jeg synes, det er så fantastisk, og jeg er dybt taknemmelig, siger Mads.

- Jeg møder mange, der har det både fysisk og psykisk dårligt med en kræftdiagnose. Derfor så fint, at man kan få hjælp. Der er frivillige, der står klar til at tage imod dig, der er yoga, meditation, samtaler og alt muligt. Tænk en gang at man kan alt det, siger han.

- Jeg har mødt så mange gode folk i kræftrådgivningen, som selv har kræft – og som jeg har dyb respekt for. Der er gode historier, og der er dårlige historier – og alle er rørende historier, siger Mads.

Tak Mads!
I Kræftrådgivningen i Vejle er man meget overvældet over Mads’ fine gestus.

-  Vi er utroligt taknemmelig for, at Mads vælger at donere overskuddet fra indsamlingen til vores kræftrådgivning. Mads er et meget modigt menneske, og jeg er sikker på, at andre kræftpatienter med uhelbredelig kræft vil lade sig inspirere af den tilgang, han har til sin sygdom, siger Susanne Haugaard Silkjær, rådgivningsleder i Kræftrådgivningen i Vejle.

For Mads føles det helt naturligt at engagere sig i kræftsagen – og han er også blevet formand i den lokale afdeling af Prostatakræftforeningen efter sin egen diagnose.

Samtidigt er han næstformand i Patient- og pårørenderådet for Vejle Sygehus.

Det er vigtigt med den lokale synlighed, at folk kan se, at man kan få hjælp her lokalt, hvis man har kræft. Det vil jeg gerne være med til at pege på med min indsamling
Mads Schall Holberg, kræftpatient og stifter af indsamlingen

 - Mit engagement hjælper mig – men det er klart, at jeg nogle gange også er helt flad og ligger på sofaen. Men jeg bliver altså ikke mere rask af at ligge derhjemme, så derfor presser jeg mig selv lidt – det hjælper mig. Jeg synes selv, at jeg har fundet nogle rimelige strategier for, hvordan jeg lever bedst muligt med min sygdom, siger han.

 - Kræft er en verden, jeg ikke kan kontrollere – jeg kan ikke bestemme eller styre, hvad der sker i min krop. Derfor sætter mig ind i behandlingsformer og bivirkninger. Det er vigtigt for mig at tage ansvar for forløbet, det kan jeg tydeligt mærke. Og min læge synes jo nærmest, at jeg ved det hele på forhånd, griner han.

Vil synliggøre rådgivningstilbud
Mads mener, at det er vigtigt, at så mange kræftramte som muligt ved, at man kan få rådgivning og hjælp lokalt. At de kender til de lokale tilbud, der faktisk findes over hele Danmark, og som Mads selv har brugt.

- Det er vigtigt med den lokale synlighed, at folk kan se, at der sker noget her, at man kan få hjælp her lokalt, hvis man har kræft. Det vil jeg gerne være med til at pege på med min indsamling, slutter Mads.

Mads skyder indsamlingen officielt i gang 17. maj, og de indsamlede midler fra pluk-selv-blomsterne bliver brugt til aktiviteter, som er til gavn for de kræftpatienter og pårørende, der bruger kræftrådgivningen i Vejle