Spring navigation over

Ny fiktionsserie om unge og kræft: - Hvem vil knalde en skaldet?

Serien ’Træk Vejret’ viser unges rå og tåkrummende hverdag med kræft.

Den fiktive serie ’Træk Vejret’ er baseret på virkelige hændelser fra unge, der selv har haft kræft. Serien er produceret i et samarbejde mellem Ung Kræft og Okay Bravo, Kræftens Bekæmpelse. Foto: Kræftens Bekæmpelse
Den fiktive serie ’Træk Vejret’ er baseret på virkelige hændelser fra unge, der selv har haft kræft og er produceret af Kræftens Bekæmpelse. Foto: Kræftens Bekæmpelse

Hvordan er det egentlig at være ung, når alvorlig sygdom rykker ind og sætter drømme på pause og forandrer kroppen og kærlighedslivet for en stund?

Hvad gør man, når parykken pludselig sidder skævt, mens man er på date? Eller bryst-protesen ryger ud af badedragten, mens veninderne ser det? 

En ny fiktionsserie, som Kræftens Bekæmpelse har produceret, ønsker at give et indblik i unge kræftpatienters udfordringer i hverdagen.

Hvert år får over 1.700 unge kræft. Og selvom serien 'Træk Vejret' er fiktion, er den baseret på virkelige hændelser og beretninger fra unge, der selv har haft kræft.

Se traileren til fiktionsserien 'Træk Vejret'

Indblik i hverdagen

- Serien giver seerne et indblik i de unges tanker, følelser og til tider sårbare og tåkrummende oplevelser. Vi håber, serien giver unge kræftpatienter noget at spejle sig i og snakke om, siger Sofie Bak Wraae, specialkonsulent i Ung Kræft. 

Ung Kræft er del af Kræftens Bekæmpelse og arbejder for, at ingen unge, pårørende og efterlevende i alderen 18-39 år skal stå alene med kræft.

Et samtaleværktøj

Håbet er, at serien kan være med til at give et bredere ungt publikum mod til at ’trække vejret’ og tale åbent om kræft.

Det forklarer Theo Bat Schandorff, som er seriens instruktør og del af OKAY BRAVO,  Kræftens Bekæmpelses nye ungdomskanal. 

- Jeg håber, at serien kan være en form for samtaleværktøj. Serien udforsker de akavede, sårbare og alvorlige øjeblikke, som unge kræftramte kan opleve. Vi kommer helt tæt på, og vores mål er, at seerne reflekterer og mærker, hvordan det kan føles at have kræft. Det kan være svært at forstå, hvis man ikke selv har haft det, siger han.