Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Kræftens Bekæmpelse mener, at patienter og pårørende skal inddrages så vidt muligt i deres møde med sundhedsvæsenet. Det betyder, at hospitaler og sundhedspersonale skal involvere patienter og pårørende – efter ønske og behov – i egen behandling og pleje. Og det betyder, at patienter og pårørende skal inddrages, når vores sundhedsvæsen skal udvikles på et organisatorisk niveau.
Fra politisk niveau til hospitalets gange er der enighed om, at det er vigtigt at involvere patienter og pårørende i behandlingen. Det er godt. For kræftpatienter er eksperter i deres eget liv og helbred, og mange patienter og pårørende vil gerne tages med på råd, når det gælder deres eget forløb.
Derudover er der et stort potentiale i at inddrage patienter og pårørende i selve udviklingen og organiseringen af sundhedsvæsenet. Deres viden og konkrete erfaringer kan bidrage til, at vi får et sundhedsvæsen af endnu højere kvalitet.
Men selvom potentialet er stort og viljen er der, er der stadig et stykke vej, før vi er der, hvor patienter og pårørende systematisk bliver involveret i deres eget forløb. For at det kan lade sig gøre, er der bl.a. brug for konkrete redskaber og metoder, der på den ene side gavner den enkelte patient, men som samtidig også er gangbare i en travl klinisk hverdag.
Kræftens Bekæmpelse arbejder målrettet med at udvikle og udbrede redskaber og metoder, der kan synliggøre patienter og pårørendes behov, ønsker og bekymringer i kræftforløbet. Det gør vi i et tæt samarbejde med patienter, læger og sygeplejersker ved at:
Men redskaber og metoder gør det ikke alene. Regioner og kommuner bør i langt højere grad styrke de organisatoriske rammer, så det kan lade sig gøre at tilrettelægge kræftforløbet med udgangspunkt i den enkelte patients ønsker og behov.
På cancer.dk kan du læse mere om, hvordan man som fagperson kan involvere patienter i arbejdet med kræftramte:
Hos Danske Patienter kan du læse mere om deres holdning til, hvordan patienter og pårørende bliver inddraget i det danske sundhedsvæsen:
Indtast dine oplysninger og tilmeld dig:
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
Fax: 35 25 77 01
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17