Gå til sygdomsliste

Mathias Nielsen - specialkonsulent

Medarbejder foran skilt ved kræftrådgivning i Midtjylland

Mathias ved indgangen til Kræftrådgivning i Aarhus

- Det spændende ved at arbejde i Kræftens Bekæmpelse er blandt andet at opleve den troværdighed, som vi møder, når vi 'går i byen' med vores sager. Dertil er der ikke mange, ej heller blandt mine venner og familie, som ved, at Kræftens Bekæmpelse også arbejder politisk

Mathias Nielsen

Stilling i København blev startskuddet til karriere i Kræftens Bekæmpelse

Kandidat i Folkesundhedsvidenskab med et tidligere job i Sundhedsvæsenet, det er hvad Mathias havde med i bagagen, da han fik tilbudt et job i vores afdeling, Politik og Jura. Samt et brændende ønske om at arbejde politisk.

Mathias sagde ja tak til jobbet som projektkonsulent, der primært skulle bestrides fra København – til trods for, at familie og venner alle bor i Aarhus. Alliancen mod social ulighed i sundhed med 90 partnere blev omdrejningspunktet, men mange andre spændende, politiske opgaver blev efterhånden også en del af hverdagen på Strandboulevarden.

Smukke omgivelser

Investeringen i rejsetid mellem København og Aarhus og dobbelt husleje skulle dog hurtigt vise sig at blive en god disponering. For i dag – et par år efter – er Mathias tilbage i Århus. Nu med ny titel som specialkonsulent og med nye spændende arbejdsopgaver, hvor Kræftens Bekæmpelses fine, nye rådgivnings- og områdekontor tæt på Skejby Sygehus er blevet Mathias’ fysiske arbejdsplads.

Her arbejder han nu med det kræftpolitiske område i Midtjylland og benytter derfor også rådgivningens smukke omgivelser til at invitere politikere til møder. Mathias kører dog tit på landevejene for at besøge og arbejde sammen vores forskellige lokalafdelinger rundt om i Jylland.

Mathias Nielsen arbejder med det kræftpolitiske område fra Kræftens Bekæmpelses rådgivnings- og områdekontor Aarhus.

”Som områdekonsulent har jeg fået en stor berøringsflade med både politikere, frivillige og interessenter på kræftområdet. Det er et utrolig spændende og varierende arbejde – den ene dag skal jeg facilitere en proces i en lokalforening, imens jeg den næste dag sidder til møde med en borgmester eller regionsrådsformanden” siger Mathias smilende imens han tilføjer, ”politisk interessevaretagelse er min spidskompetence – at jeg kan lave det, som jeg brænder for, imens at jeg bidrager til at gøre en forskel for mange kræftpatienter. Det er meget meningsfuldt. Og jeg er dertil glad for, at politisk arbejde også kan foregå uden for den københavnske bygrænse.” 

Mathias er endvidere rigtig glad for, at man i Kræftens Bekæmpelse også har et blik for at ens medarbejdere udvikles fagligt og personligt. Noget som også har stor betydning for Mathias motivation. 

 

Medarbejder i Kræftens Bekæmpelse sidder ved biopejs i kræftrådgivning i Århus

Kræftrådgivningen i Århus danner smukker rammer om Mathias' fysiske arbejdsplads

Alle kræftramte og pårørende kan komme direkte ind fra gaden og få en snak med en psykolog eller sexolog, gå i mandegruppe eller dyrke motion med dygtige instruktører.

Læs mere om vores Kræftrådgivninger:

Kort over alle Kræftrådgivninger


Vil du lære flere af vores kolleger at kende?

Mød flere kolleger

Læs mere om, hvordan det er at være ansat i Kræftens Bekæmpelse eller se de ledige stillinger:

Job og karriere i Kræftens Bekæmpelse