Gå til sygdomsliste

Forebyggelse & Oplysning

Forebyggelse & Oplysning arbejder for at forebygge kræftsygdomme og en for tidlig død af kræft. Med den viden vi har i dag, er det muligt at forebygge og dermed undgå mindst en tredjedel af alle nye kræfttilfælde og op mod halvdelen af alle kræftdødsfald.

Forebyggelsesarbejdet er baseret på dokumenteret viden og omfatter bl.a. udvikling af initiativer, undervisning, kampagner, oplysning og strukturelle forandringer, herunder påvirkning af lovgivning. Vi arbejder projektorienteret inden for forskellige områder, hvor vi bl.a. arbejder for at:

  • Flere bliver røgfri
  • Flere bliver fysisk aktive og spiser sundt
  • Flere drikker mindre alkohol
  • Flere passer på i solen og færre går i solarium
  • Flere deltager i screening
  • Flere bliver vaccineret mod livmoderhalskræft


I Forebyggelse & Oplysning er gruppen af medarbejdere sat sammen, så der er en bred repræsentation af fagligheder fra bl.a. lægevidenskab, sundhedsvidenskab, psykologi og kommunikation.

Afdelingen trækker desuden på epidemiologiske og statistiske kompetencer fra andre afdelinger. Dermed sikrer vi, at den nyeste viden hurtigt bliver bedømt og omsat til forebyggelseshandling og oplysning. Arbejdet bliver planlagt i samråd med Kræftens Bekæmpelses Forebyggelsesudvalg.

De fleste af afdelingens aktiviteter bliver gennemført i samarbejde med andre, og omkring halvdelen af afdelingens arbejde er baseret på ekstern finansiering.

Kontakt

Forebyggelse & Oplysning
Sekretariatet
Strandboulevarden 49
2100 København Ø 
Tlf. 35 25 75 00
Email: forebyggelse@cancer.dk

Mere information

Se afdelingens medarbejdere her

Se afdelingens aktiviteter 

Viden om forebyggelse

Tilmeld dig vores nyhedsmail om Kræftens Bekæmpelses forebyggelsesaktiviteter:

FORnyt