Gå til sygdomsliste

Forsøgets titel: GAND EMESIS

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Livmoderhalskræft
Forklaring Hvis du har livmoderhalskræft og skal have strålebehandling og cisplatin (kemoterapi), kan det være en mulighed at få forsøgsbehandling mod kvalme og opkast, der kan opstå som bivirkninger. Behandlingen består af to stoffer kaldet palonosetron og dexametason, som man får med eller uden et stof ved navn fosaprepitant dimeglumine.
Du kan deltage i forsøget hvis:
 • Du har en hjernetumor af typen glioblastom
 • Tumoren indeholder specifikke forandringer
 • Operationen ikke har efterladt for meget tumorvæv
 • Det er muligt at tage en passende vævsprøve fra din tumor
 • Du er selvhjulpen og oppegående mere end halvdelen af dagen
 • Dine blodprøver ligger inden for bestemte grænser
 • Dit behov for binyrebarkhormon er lavt
 • Det er muligt at gennemføre en APVAC-analyse og producere en vaccine til dig


Du kan ikke deltage i forsøget hvis:
 • Du har HIV, Hepatitis B eller C virus eller en anden infektion, der behandles med antibiotika
 • Du tidligere har fået behandling for et gliom (undtaget operation og steroidbehandling)
 • Du har en immunsygdom, dog undtaget stofskiftesygdomme
 • Du har fået en stamcelle- eller organtransplantation


Forsøgsmetode Forsøget er det, man kalder et fase 1 forsøg. Det betyder, at forskerne forsøger at finde ud af, hvordan stoffet virker på den menneskelige organisme.

For at kunne deltage i forsøget, skal du også deltage i et tillægsforsøg, hvor du skal have taget ekstra blod- og vævsprøver. Målet med tillægsforsøget er at få mere viden om biomarkører og genændringer i din tumor.

Sådan foregår behandlingen Det forventes, at der deltager ca. 20 personer fra Europa og USA i forsøget.

Forsøget er delt i to faser, henholdsvis en periode inden og mens man får vaccinen. I alt varer forsøget cirka 9 måneder.

Behandling inden vaccinen
Denne fase varer 3-4 måneder og ind til dine APVAC-vacciner er fremstillet. Du får standardbehandling med strålebehandling i kombination med kemoterapi med stoffet temozolomid.

Når vaccinen er ved at være klar, starter du vedligeholdelsesbehandling med temozolomid. Du får vedligeholdelsesbehandlingen i serier, som varer 4 uger. Du kan få op til 6 serier. Du tager stoffet temozolomid som tablet de første 5 dage ud af 28.

I denne fase vil du få taget alle prøver, som indgår i tillægsforsøget.

Behandling med APVAC1 og APVAC2
Denne fase varer ca. 26 uger. Du starter behandling med APVAC1 på dag 15 i den første serie af vedligeholdelsesbehandling. Du starter behandling med APVAC2 på dag 15 i den fjerde serie af vedligeholdelsesbehandling.

Du får i alt 11 APVAC1-vaccinationer og 8 APVAC2-vaccinationer. Du får vaccinerne som en indsprøjtning under huden. Samtidig med vaccinerne vil du få indsprøjtet to hjælpestoffer under huden, som hjælper med til at starte og øge immunforsvarets reaktion mod kræftcellerne. I dette forsøg er det poly-ICLC (Hiltonol®), som gives med næsten alle vaccinerne, og GM-CSF (Leukine®), som gives med de første 6 APVAC1-vacciner og de første 6 APVAC2-vacciner.

Hvis din læge vurderer, at du kan have gavn af det, kan det være en mulighed at fortsætte behandlingen med vaccinerne, så længe der er mere tilbage heraf.

Forsøgsstop og opfølgningsforløb efter behandling
Behandlingen stopper, hvis kræften bliver værre, hvis bivirkningerne bliver for store, hvis lægen skønner du skal stoppe, eller hvis du selv ønsker at stoppe. Når du er færdig med behandlingen, skal du møde til et opfølgningsbesøg hos forsøgslægen 2-4 uger efter, at du er færdig med behandlingen.

Herefter vil forsøgslægen kontakte dig løbende for at få information om din helbredsstatus og om eventuel anden behandling, du får for din hjernetumor, så længe forsøgslægen skønner, at det er nødvendigt.

Her kan du få behandlingen
 • Århus Universitetshospital (Lukket)
Hvis du er interesseret i behandlingen, så tal med lægen på dit sygehus. Lægen kan undersøge, om behandlingen kan være en mulighed for dig.
Forsøgets id-numre

Denne side er sidst opdateret: 09-05-2011

Lægefaglig beskrivelse af forsøget

Læs en beskrivelse af forsøget, skrevet til læger og andre fagpersoner i sundhedsvæsnet. Teksten er skrevet af vores tidligere samarbejdspartner Sammenslutningen af Kræftafdelinger (SKA) eller Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC):

Resume for fagpersoner

 

Tilbage til søgeresultat