Gå til sygdomsliste

Forsøgets titel: GOX-P

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Galdeblære- og galdegangskræft
Stadie 2, Stadie 3 (stadiet beskriver, hvor fremskreden sygdommen er)
Forklaring Forsøgsbehandling med kemoterapi og evt. antistofbehandling - afhængig af mutationer i et bestemt gen kaldet KRAS - kan være en mulighed ved kræft i galdeblære- eller galdegange, der ikke kan opereres bort.
Baggrund for forsøgsbehandlingen Man ved, at patienter med tarmkræft og normalt fungerende KRAS gen har gavn af panitumumab og lignende antistoffer (cetuximab). Hvis der er forandringer i KRAS, er disse antistoffer dog uden virkning.

-

KRAS genet har betydning for væksten af kræftceller. Mutationer i KRAS genet gør, at der konstant bliver sendt besked om, at kræftcellen skal dele sig. Det svarer til, at speederen i en bil altid er trykket i bund. Kræftcellerne vokser derfor uhæmmet.

Selv om lægen forsøger at stoppe vækstsignalerne med bestemte antistoffer vil kræftcellerne fortsætte med at vokse uhæmmet. Det er derfor, at disse behandlinger ingen effekt har på tarmkræft med mutationer i KRAS genet.

Formål Forsøget skal afklare, om forandringer i KRAS genet har betydning for effekten af kemoterapi ved kræft i galdeblære og galdegange.
Du kan deltage i forsøget hvis:
  • Du har galdeblære- eller galdegangskræft.
  • Specialister i kræft i galdevejene har vurderet, at operation ikke er muligt og/eller ikke vil gavne dig (f.eks. pga. spredning til andre organer eller lokale forhold, der gør operation umulig).
  • Du er selvhjulpen og oppegående mere end halvdelen af dagen.
  • Dine blodprøver er inden for bestemte grænser, herunder hvide blodlegemer, blodplader, lever- og nyretal.
  • Du er villig til at anvende p-piller eller spiral under behandlingen og 3 måneder efter, hvis du er kvinde i den fødedygtige alder.
Her kan du få behandlingen
  • Odense Universitetshospital
  • Århus Universitetshospital
Hvis du er interesseret i behandlingen, så tal med lægen på dit sygehus. Lægen kan undersøge, om behandlingen kan være en mulighed for dig.
Forsøgets id-numre

Denne side er sidst opdateret: 04-03-2018

Lægefaglig beskrivelse af forsøget

Læs en beskrivelse af forsøget, skrevet til læger og andre fagpersoner i sundhedsvæsnet. Teksten er skrevet af vores tidligere samarbejdspartner Sammenslutningen af Kræftafdelinger (SKA) eller Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC):

Resume for fagpersoner

 

Tilbage til søgeresultat