Gå til sygdomsliste

To smilende unge kvinder i sofa kigger i samme retning
Screening for livmoderhalskræft

Kvinder, der deltager i screening, nedsætter risikoen for at få livmoderhalskræft. Det er derfor vigtigt at komme til de regelmæssige tjek for celleforandringer på livmoderhalsen, som kvinder fra 23-64 år tilbydes: 

Screening for livmoderhalskræft


Kvinde står i natur og ser tænksom ud
Hjælp til at tackle senfølger

Hvert år bidrager ny forskning, forebyggelse og patientstøtte til, at langt flere i dag overlever kræft. Desværre oplever mange også senfølger efter behandlingen. Find råd til at tackle senfølger og bivirkninger her:

Bivirkninger og senfølger


forsiden af bogen små børns sorg som viser et lille barn der leger
Små børns sorg

Hvordan støtter man børn i dagtilbud og deres familier igennem sygdom, dødsfald og sorg? Det kan man som pædagog finde hjælp til i grundbogen 'Små børns sorg' på sitet af samme navn, som også har tilhørende videoer:

Små børns sorg


Quiz: Test din viden om arv

Quiz med om arvereglerne: Svar på fem spørgsmål og bliv klogere på, hvad du skal være opmærksom på i netop din livssituation. 

Test din viden her


grafik af ben der går tur i forårsblomster
Gå foråret i møde

Gå foråret i møde med Støt Brysterne: Få skridt på kontoen, højt humør og frisk luft imens du gør en forskel for dig selv og brystkræftramte. Læs mere og tilmeld dig her:

Gå foråret i møde


nærbillede af to mennesker der krammer
Råd til pårørende

Det kan være svært at vide, hvad man kan sige og gøre, hvis man er pårørende til én, der har kræft. Her kan du finde råd om, hvordan du kan støtte - hvad enten du er ven, kollega, familiemedlem, nabo eller andet:

Råd til pårørende


Find din nærmeste kræftrådgivning

Her kan du se alle vores kræftrådgivninger. Vælg på listen og gå direkte til siden, hvor du får mere information.

Find andre hjemmesider

Genveje til kampagner, indsamlinger og patientforeninger.


Få gratis rådgivning

Mandag - fredag kl. 9 - 21. Lørdag - søndag kl. 12 - 17. Helligdage lukket

Kræftlinjen: 80 30 10 30

Cecilie ignorerede indkaldelserne til screening for livmoderhalskræft - med store konsekvenser til følge. Nu opfordrer hun andre kvinder til at komme til undersøgelserne (1:00 min.)


Mange danskere mener, at overvægt er et individuelt problem. Men er det nu det? Se f.eks. her, hvordan fødevareindustrien også spiller en stor rolle i forhold vores valg, når vi køber og spiser fødevarer.


Som forælder til en teenager er det godt at kende til nikotinprodukter og hvilke skader, der kan være ved at bruge nikotin i en ung alder. Se videoen og læs mere på: roegfrifremtid.dk/foraeldre


Nyheder

27-01-2023
Nye tal: Flere end 370.000 lever med og efter kræft
Antallet af danskere, der lever med eller efter kræft, er steget med 41 pct. siden 2012. Det er godt nyt, at flere overlever kræft, men det betyder samtidig, at flere har behov for hjælp til senfølger…
Læs flere nyheder