Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Behandlingen af akut leukæmi er først og fremmest kemoterapi, men et stigende antal personer får en afsluttende behandling med en allogen stamcelletransplantation (knoglemarvstransplantation) for at forebygge tilbagefald af sygdommen bedst muligt.
Professor i blodsygdomme Kirsten Grønbæk fortæller om det nye danske forskningscenter for blodkræft, som - med 20 mio. kr. fra Knæk Cancer - kan forbedre behandlingen af bl.a. AML til gavn for patienter i hele landet. (1:17 min)
Professor i blodsygdomme Kirsten Grønbæk fortæller om det nye danske forskningscenter for blodkræft, som - med 20 mio. kr. fra Knæk Cancer - kan forbedre behandlingen af bl.a. AML til gavn for patienter i hele landet. (1:17 min)
Der er forskel på, hvordan man bliver behandlet for akut lymfatisk og for akut myeloid leukæmi.
Her får du et kort resumé af teksterne om de forskellige muligheder for behandling med links til at læse mere:
Akut myeloid leukæmi behandles med kemoterapi, eventuelt suppleret med A-vitamin. Læs mere om behandlingsmulighederne ved akut myeloid leukæmi:
Akut lymfatisk leukæmi behandles med kemoterapi og antistofbehandling. Læs mere om behandlingsmulighederne ved akut lymfatisk leukæmi:
Nogle kan få en supplerende allogen stamcelletransplantation. Det er vigtigt at overveje en allogen stamcelletransplantation grundigt, inden man vælger denne behandling. Læs mere om, hvilke overvejelser man bør gøre sig, og hvordan behandlingen forløber:
Hvis man får tilbagefald af akut leukæmi, er der fortsat muligheder for behandling. Ofte vil man kunne få behandling med kemoterapi igen. Læs mere om mulighederne for behandling af tilbagefald af akut leukæmi:
Forsøgsbehandling er en undersøgelse af en ny type behandling, hvis virkning man endnu ikke kender til bunds. Forsøgsbehandling kan være en mulighed, hvis standardbehandlingen ikke virker. Læs mere om forsøgsbehandling og se, om der er relevante behandlinger for dig:
Her kan du se, hvor man kan blive behandlet for akut leukæmi i Danmark:
Både kræftsygdommen og dens behandling kan medføre træthed, fysisk svækkelse og depressive symptomer, og bivirkninger fra behandlingen kan også nedsætte livskvaliteten.
En stor analyse har vist, at motion i form af cykling, svømning, styrketræning, konditionstræning, yoga og pilates giver en klar forbedring af kræftpatienters livskvalitet i forhold til helbredet.
Læs mere om, hvor meget du må bruge kroppen før, under og efter behandling:
Gode råd om, hvad du kan gøre for at lindre f.eks. mundproblemer, kvalme, træthed, fordøjelsesbesvær og åndenød:
Læs om madens betydning under sygdom og behandling og find opskrifter på energi- og proteinrig mad til kræftpatienter:
Myter, fakta og gode råd:
Se en liste over ny kræftmedicin, som er godkendt i EU eller USA - og læs om, hvordan du kan få adgang til ny medicin:
Sidst ændret:05.11.2018
Overlæge, ph.d. Lone S. Friis, Akut leukæmi gruppe (ALG) og Danske Multidiciplinære Cancer Grupper (DMCG)
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
Fax: 35 25 77 01
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
E-mail: persondata@cancer.dk
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17