Gå til sygdomsliste

logo - Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden
Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.


Spritstiv speeddate – kampagnefilm fra ’Fuld af liv’

I 2017 har 'Fuld af liv'-kampagnen lavet et socialt eksperiment kaldet ”Spritstiv Speeddate”. Eksperimentet går ud på at 10 singlefyre og 10 singlepiger skal speeddate hinanden på 10 speeddaterunder.

Efter hver speeddate går drengene i kælderen, mens pigerne rater daten. Hvad pigerne ikke ved er, at drengene skal drikke mellem hver date. I takt med at drengenes promille stiger, falder pigernes vurderinger af daten. Allerede efter 2. date falder pigernes vurdering drastisk, og det går bestemt ikke lige så godt, som det gjorde i starten, mens drengene var ædru. Drengene klarer sig bedst mens de er ædru eller kun har fået lidt at drikke, for når de får drukket mere alkohol bliver de alt for stive til at score.

’Spritstiv Speeddate’ har flere videoer, som du kan se på vores kampagnesite ’Fuld af liv’ på Facebook

Facebook.com/fuldafliv

Rapport om forældres betydning for deres børns alkoholforbrug

'Fuld af liv'-kampagnen har udgivet en rapport om forældres betydning for deres børns alkoholforbrug. Rapporten bygger på videnskabelig litteratur fra perioden 1993-2015. Rapporten omhandler 9 forskellige områder, herunder blandt andet betydningen af forældres eget alkoholforbrug, regler og kommunikation om alkohol.

Finde denne og andre rapporter her.

Respekt-kampagnen hos Alkohol & Samfund

RESPEKT - til dem der har gjort noget ved deres alkoholproblem

Alkohol & Samfund sætter med Respekt-kampagnen fokus på, at det giver respekt at gøre noget ved sit alkoholproblem. Derudover gør den nye kampagne opmærksom på, at man kan finde mange tilbud om alkoholbehandling hos kommunen, hvis man selv eller en pårørende har problemer med alkohol.

Hope.dk er en del af kampagnen, og på siden er de mange forskellige tilbud om alkoholbehandling samlet. Her er det også muligt at finde direkte kontakter til kommunernes alkoholrådgivninger.

Læs mere om kampagnen her.

 


Undervisningsmateriale - OM ALKOHOL

Undervisningsmaterialet - OM ALKOHOL

OM ALKOHOL er det nye tværfaglige undervisningsmateriale til elever i 7.-9. klasse. Materialet er bygget op omkring fagtekster, avisartikler, film, quizzer, opgaver og forsøg.

Læs mere om det gratis undervisningsmateriale her

"Anbefales på det varmeste"

Fagbladet Folkeskolen har anmeldt Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens undervisningsmateriale OM ALKOHOL, og skriver bl.a.: "Materialet er tværfagligt, engagerende og vigtigt og gør brug af interaktive medier og nutidige pædagogiske principper - helt uden formaninger."

Læs hele anmeldelsen på Folkeskolen.dk


Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag 'Fuld af liv'.

Ambitionen er at starte en dialog om alkohol med unge danskere, så vi sammen kan skabe en sundere alkoholkultur i Danmark.

Selvfølgelig fordi alkohol er kræftfremkaldende, men også fordi det samtidig giver en masse andre fordele at drikke lidt mindre - og være fuld af liv i stedet!

Facebook.com/fuldafliv

Fuld af liv logo