Gå til sygdomsliste

Fuld af liv - banner

Frivillige sundhedsformidlere

Sundhedsformidlere er unge frivillige, der faciliterer forskelligartede events samt afholder oplæg om unge og alkohol på ungdomsuddannelser. Formålet er at sætte fokus på unges alkoholtur og inspirere eleverne til at drikke mindre.

Oplæg om alkohol

Vi tilbyder, at sundhedsformidlere holder et oplæg om unge og alkohol, hvor eleverne kan tilegne sig viden, komme i dialog med hinanden og få tankerne i gang om deres alkoholkultur og -vaner. Oplægget kan holdes i forbindelse med en morgensamling på skolen – for en forsamling af én eller flere elevårgange. Undervejs introduceres eleverne for en række problematikker, relateret til den danske alkoholkultur gennem øvelser som ’Fest uden alkohol’, quizzer samt ’Overdrivelser og sociale misforståelser.

Alkoholevents

Alkoholevents er events om alkohol – uden alkohol. Formålet med alkoholevents er at få unge til at reflektere over deres alkoholvaner og inspirere dem til at drikke mindre. Eventen består i, at sundhedsformidlerne stiller med en stand i et større frikvarter, hvor eleverne kan komme forbi og se/prøve forskellige aktiviteter, der kan få unge til at reflektere over den alkoholkultur, de selv er en del af. Eventaktiviteterne omhandler sociale overdrivelser, drikkepres, alkohols omkostninger samt drikkemønstre blandt den danske ungdom.

Eksempler på eventaktiviteter:

  • Oplev at være til fest ædru i virtual reality
  • Hvad vil du bruge 10.600 kr. på?
  • Tør du udfordre en ven?
  • Tip en 13´er om alkohol
  • Flertalsmisforståelsen

Morgenfest – uden alkohol

Udover alkoholevents, der kan faciliteres i et frikvarter på en uddannelsesinstitution, har ’Fuld af liv’-kampagnen iværksat konceptet ’morgenfester’. Med morgenfesten skabes alternative rammer for, hvordan unge kan feste med deres venner – uden at alkohol er involveret. Morgenfesten går ud på, at eleverne møder op om morgenen på deres uddannelsesinstitution en time før undervisningsstart for at feste, danse og skeje ud på et dansegulv – nøjagtig som de ville gøre en fredag aften. Til morgenfesten er der diskolys, røgmaskiner og eventuelt en DJ. Morgenfesten adskiller sig imidlertid fra den sædvanlige fest ved, at alkoholen er skiftet ud med juice, kaffe og/eller lune croissanter. Herved morgenfesten kan illustrere, at sociale fællesskaber ikke behøver at have høje promiller som omdrejningspunkt og eleverne vil gå til undervisning med fornyet energi.

Læs mere om morgenfesterne.

Kontakt

Har du spørgsmål, så kontakt Christina Schiøth eller Line Novél på henholdsvis chrjen@cancer.dk og linen@cancer.dk.

Book frivillige sundhedsformidlere

Der er flest sundhedsformidlere i de større byer. I forbindelse med kampagner og i visse andre tilfælde, kan vi dog tilbyde i hele landet. Spørg os – vi gør vores bedste for at imødekomme alle behov.

For at booke et besøg af en sundhedsformidler skal du klikke på ét af linkene nedenfor:

Anmod om besøg af en sundhedsformidler i hovedstadsområdet

Anmod om besøg af en sundhedsformidler i Syddanmark

Anmod om besøg af en sundhedsformidler i resten af landet

 

Folder om Fuld af liv

Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag kampagnen ‘Fuld af liv’, der skal bidrage til at udsætte unges alkoholdebut, reducere alkoholindtaget og skabe en sundere alkoholkultur blandt unge i Danmark.

Hent vores folder her