Gå til sygdomsliste

Fuld af liv - banner
Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Om alkoholkampagnen: 'Fuld af liv'

Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden har i 2014 iværksat den femårige kampagne 'Fuld af liv', der retter sig mod danske unge. Kampagnen skal bidrage til at udsætte alkoholdebuten, reducere alkoholindtaget og skabe en sundere alkoholkultur blandt unge i Danmark.

Alkohol er kræftfremkaldende

Alkohol øger risikoen for kræft i mundhulen, svælget, struben, spiserøret, leveren, brystet, tyk- og endetarmen. Risikoen for kræft stiger med mængden af alkohol, der indtages. Hvert år får mindst 1.100 danskere kræft som følge af alkohol. Det svarer til næsten 3 % af alle kræfttilfælde.

Alkoholvaner grundlægges i ungdommen

Unge, der i teenageårene har et stort forbrug af alkohol, har en større risiko for senere i livet at drikke mere end andre voksne, og en tidlig alkoholdebut øger risikoen for alkoholafhængighed senere i livet. Der har været en positiv tendens de seneste årtier, hvor alkoholforbruget blandt danske unge er faldet, men desværre går udviklingen atter den forkerte vej. Derudover er Danmark forsat det land i Europa, hvor flest unge drikker sig fulde. 40% af Danmarks 15-16-årige har drukket sig fulde mindst én gang i løbet af den seneste måned, hvor det tilsvarende gennemsnitlige tal for Europa er 13%.

Parterne bag kampagnen

På den baggrund iværksatte Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden i 2014 den femårige kampagne 'Fuld af liv', der retter sig mod danske unge. Kampagnen skal bidrage til at udsætte alkoholdebuten, reducere alkoholindtaget og skabe en sundere alkoholkultur blandt unge i Danmark.

Mere om 'Fuld af liv'-kampagnen

Vil du vide mere om 'Fuld af liv'-kampagnens aktiviteter, kan du besøge siden www.cancer.dk/detgaarpengenetil der angiver hvad pengene fra Knæk Cancer går til.
Her kan du søge på 'Fuld af liv', trykke "åben projekt" og derefter se en række af vores aktiviteter.

'Fuld af liv'-kampagnen har udviklet forældrematrialet "Dit barn - din alkoholdning", hvor du bl.a. kan teste din "alkoholdning", se en kort film om unge og alkohol, samt finde materiale til forældremøder. Du kan se det hele på fuldafliv.dk

Skriv gerne til os på fuldafliv@cancer.dk, hvis du har spørgsmål.