Gå til sygdomsliste

Indførelse af en national aldersgrænse på 18 år for solariebrug

Kræftens Bekæmpelse ønsker, på baggrund af overbevisende videnskabelige data, en indførelse af en national aldersgrænse på 18 år for solariebrug. Kræftens Bekæmpelse går også ind for, at solarierne skal bemandes, så man kan sikre, at aldersgrænsen overholdes - og at man således kan få korrekt vejledning i brug af solarierne.

Solarieforbud i andre lande

WHO (World Health Organisation), Sundhedsstyrelsen og Forbrugerrådet anbefaler alle en aldersgrænse. Norge, Østrig, Belgien, Spanien, Portugal, Italien, Irland, Wales, Skotland, England, Frankrig, Tyskland, Island, Litauen, Finland, New Zealand samt dele af USA og Canada har allerede indført en aldersgrænse mod, at unge under 18 år må benytte solarium. I Brasilien og Australien (på nær delstaten Western Australia) er der indført totalforbud mod solariebrug grundet solariets farlige stråler.

I Danmark er der i solarieloven fra 2014 regler for det maksimale strålingsniveau i solarier. Det tilladte niveau er imidlertid meget højt, og svarer til et uv-indeks på 12. Der findes intet sikkert niveau af solariebrug.

Andre nyttige links:

WHO's anbefalinger om solarier

 

Uv-armbånd tilbagetrækkes

Der er sket en fejl i produktionen af vores uv-armbånd, der er solgt via Matas.
Fejlen er ikke skadelig, men armbåndene virker ikke efter hensigten.
Matas har intet ansvar for fejlen, men du kan returnere købte armbånd hos Matas.

Læs mere om tilbagetrækningen

Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen