Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Solbeskyttelse kan forebygge kræft i huden. Op imod 90% af alle tilfælde af hud-og modermærkekræft kan forebygges, hvis man beskytter sig mod uv-stråling fra den naturlige sol og undgår solarier.
Det er heldigvis nemt at forebygge kræft i huden ved at følge Solkampagnens tre solråd:
Derudover anbefaler Solkampagnen, at man undlader at gå i solarium. Følger man disse råd kan man nedsætte din udsættelse for uv-stråling, undgå solskoldninger og forebygge kræft i huden på længere sigt.
Print folder med solrådene (pdf)
Risikoen for at udvikle kræft i huden er både betinget af, hvor mange solskoldninger man får, men også den samlede mængde uv-stråling, man udsættes for gennem livet.
Solbeskyttelse er særlig vigtigt i forhold til børn, da celledelingen sker hyppigere i barn- og ungdommen, idet kroppen er unger udvikling, hvorfor børn og unge er særlige udsatte, når de udsættes for uv-stråling - både fra den naturlige sol, men også fra solarier. Jo tidligere barnet udsættes for megen uv-stråling og solskoldninger, desto større risiko har barnet for at udvikle kræft i huden senere i livet.
Faktaark om solbeskyttelse af børn (pdf)
Uv-indekset er en god hjælp til at finde ud af, hvornår man skal beskytte sig mod solens stærke stråler. Er uv-indekset 3 eller derover, skal du bruge solbeskyttelse. Den største koncentration af uv-stråling falder mellem klokken 12 og 15.
Med Solkampagnens nye uv-app (UV-INDEKS) kan du tjekke uv-indekset, både på din nuværende position, men også andre steder i verden. Derudover kan du tage hudtypetesten, samt få gode råd og vejledning om solbeskyttelse.
Læs mere om uv-indekset og appen UV-INDEKS her.
Solkampagnen anbefaler, at vi skruer ned, men ikke slukker for solen. Sollys er vigtigt - ikke mindst på grund af vores behov for D-vitamin.
D-vitamin dannes, når solens uv-stråler rammer huden. Selvom man omgås solen med omtanke, bruger solcreme og opholder sig i skyggen mellem kl. 12 og 15, får man stadig sin nødvendige dosis D-vitamin.
Læs mere om D-vitamin og sol
Hvis du bliver solskoldet
Har du været for længe ude i solen og er blevet forbrændt, kan du desværre ikke fjerne den skade, der er sket på huden. Men her er nogle gode råd, du kan følge for at lindre de gener, der hører med en solskoldning.
Det er dernæst vigtigt, at du holder øje med forandringer i din hud på hele kroppen i lang tid efter en forbrænding. Bliv klog af skade og sørg fremover for altid at følge solrådene: Skygge, solhat og solcreme.
Sidst ændret:20.09.2017
Til topFå Solkampagnens nyhedsmails med gode ideer og de seneste nyheder om solbeskyttelse. Nyhedsbrevene udsendes ca. 4 gange årligt.
Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17