Gå til sygdomsliste

Sikker i solen med uv-indeks

Uv-indekset fortæller, hvornår man skal passe på i solen. Det er nemlig ikke temperaturen, der er afgørende for, om solen kan brænde, men derimod styrken af uv-strålingen, der allerede kan være høj i begyndelsen af foråret.

Uv-indekset viser styrken af uv-strålingen

Uv-indekset er et slags termometer, som viser, hvornår man skal passe på i solen. Helt ligesom termometeret viser, om man skal tage en ekstra trøje på.

Sikker i solen med uv-indeks

Uv-indekset giver dig Dagens uv-varsel - dvs. en dagsaktuel prognose for den gennemsnitlige mængde af uv-stråling i Danmark. Prognoserne for solens uv-stråling beregnes af DMI, Danmarks Meteorologiske Institut.

Hvornår skal du beskytte dig?

Graden af uv-stråling afhænger af både skydække, ozonlagets tykkelse, solens stilling på himlen, partikler i luften osv.

Når uv-indekset er 3 eller højere, anbefaler Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne, at man beskytter sig i solen. I Danmark er det typisk i tidsrummet mellem kl. 12 & 15 fra april til september måned, at uv-indekset ligger højt, og hvor det er vigtigt at solbeskytte sig. Det gøres bedst ved at følge de tre solråd: skygge, solhat og solcreme.

Når uv-indekset er under 3, kan man nyde solen uden særlig beskyttelse.

I Danmark kommer uv-indekset sjældent over 7. Men på sydlige destinationer er det ofte meget højere, og så bør du undlade at opholde dig i solen i middagstimerne, men i stedet gå indendørs eller søge skygge. Er du nødt til at opholde dig udendørs, så er tøj, hat og solcreme et absolut must!

Læs mere om uv-stråling

 

Uv-armbånd tilbagetrækkes

Der er sket en fejl i produktionen af vores uv-armbånd, der er solgt via Matas.
Fejlen er ikke skadelig, men armbåndene virker ikke efter hensigten.
Matas har intet ansvar for fejlen, men du kan returnere købte armbånd hos Matas.

Læs mere om tilbagetrækningen

Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen