Gå til sygdomsliste

Røgfrit Liv – Korte samtaler med unge

Kurset Korte samtaler med unge klæder dig på til at arbejde professionelt med at mindske rygning blandt elever på uddannelsesinstitutioner.

Grundkursus - rådgivning i rygestop for unge

Kursets indhold

Kræftens Bekæmpelse udbyder et kursus, der ruster dig til at tale med elever om deres rygevaner. På kurset præsenteres du for redskaber til at favne elever med meget forskellige tanker om og holdninger til egen rygning. Få svar på hvordan du kan tale med elever om rygning på en åben og motiverende måde. Nogle elever kan også få brug for hjælp til at håndtere en skole- eller praktikdag uden at ryge, uanset om de ønsker at stoppe med at ryge, når de har fri. Få inspiration til at gribe det øjeblik, hvor eleven er åben for dialog. Ofte har du kun kort tid, før vedkommende er mentalt og fysisk videre til noget andet.
 
På kurset får du undervisning i:

  • Grundlæggende samtalemæssige færdigheder
  • Praktisk træning i samtaleteknikker med fokus på korte samtaler
  • Unges afhængighed - både fysisk, psykisk og social afhængighed
  • Rygestopprocessen
  • Fakta om tobaksforbrug i Danmark og helbredskonsekvenser
  • XHALE, Kræftens Bekæmpelses digitale hjælp til at ændre rygevaner
  • Inspiration til at afholde events
  • Håndtering af en røgfri skoledag

Kurset lægger vægt på konkrete materialer samt øvelser og træning i de teknikker, deltagerne lærer om.

Målgruppe

Kurset henvender sig til dig, der gerne vil arbejde professionelt med at forebygge rygning på ungdomsuddannelser, efterskoler eller 10. klassecentre. Det er for eksempel relevant for undervisere, pædagoger, sundhedsplejersker eller andre ansatte i kommunen, som har tilknytning til uddannelsesinstitutioner. Kurset er også relevant, hvis din skole skal til at indføre røgfri skoletid, hvor eleverne skal have hjælp til at håndtere en røgfri skoledag.

Hvis du vil arbejde med at forebygge rygning blandt elever op til 9. klasse, anbefaler vi, at du i stedet tilmelder dig Kræftens Bekæmpelses ”Forebyggerkursus”.

Form og varighed

Undervisningen på kurset består i en vekslen mellem oplæg, øvelser og samtaler i plenum. Desuden inddrages film, cases og konkrete materialer i undervisningen.

Kurset varer to dage fra 9.00 til 16.00. Der er morgenbrød, frokost og kaffe i løbet af dagen.

Undervisere

Underviserne er ansat i Kræftens Bekæmpelse og arbejder til dagligt med rygning. På dag 1 underviser en af vores psykologer, mens dag 2 varetages af en medarbejder, som beskæftiger sig specifikt med rygning på uddannelsesinstitutioner.

Forudsætninger for deltagelse

Deltagelse forudsætter, at du selv har været helt røg- og nikotinfri i mindst tre måneder op til kurset.

Kursusbevis

Du får et kursusbevis efter gennemført kursus. Da kurset er to dages intensiv undervisning, vil du få kursusbeviset ved fuldt fremmøde. Det er altså ikke muligt at være fraværende en del af tiden.

Praktiske forhold

Dato og tilmelding
Se kursuskalenderen

Antal deltagere
Max. 20 deltagere på kurset.

Sted
I København afholdes kurset hos Kræftens Bekæmpelse på Strandboulevarden 49, 2100 København Ø.
Kurset afholdes også i Aarhus.

Pris pr. 1.1.2020
Kurset koster 3.600 kr. inkl. forplejning. Dertil kommer materialer.

Materialer
Til kurset hører en obligatorisk manual og teoribog:
Manual: Røgfrit Liv - Korte samtaler med unge koster 300 kr. ekskl. moms / 375 kr. inkl. moms.
Teoribog: Rygeafvænning - teori og praksis for professionelle rådgivere koster 200 kr. ekskl. moms / 250 kr. inkl. moms.
 
Disse to materialer bestilles separat ved kursustilmelding.

Du kan også afholde kurset lokalt
Hvis du vælger at afholde kurset lokalt, afregner du som arrangøren en kursuspris med Kræftens Bekæmpelse på 2.600 kr. pr. deltager + materialer (min. 12, max. 20 deltagere). Dertil kommer udgifter til transport og evt. overnatning for undervisere fra Kræftens Bekæmpelse. Som arrangør står du ligeledes for mødelokale og forplejning.
 

Kontakt os for at høre nærmere om mulighederne.

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål til kurset, er du velkommen til at kontakte kursussekretær Helle Træholt Wang på tlf. 35 25 75 26 eller stopkurser@cancer.dk.