Gå til sygdomsliste

Røgfri studietid

Røgfri studietid- og arbejdstid

Siden august 2021 har elever på alle ungdomsuddannelser haft røg- og nikotinfri skoletid. Det betyder at kulturen og fællesskabet blandt de unge ikke har rygning som omdrejningspunkt, når de er i skole. Desværre har alle unge ikke samme røgfri rammer, når de starter på en videregående uddannelse. Med røg- og nikotinfri studietid har de studerende mulighed for at færdes i et røgfrit miljø, hvor ingen fristes til at ryge.

Røgfri studie- og arbejdstid...
  • støtter studerende I ikke at begynde at ryge på deres uddannelse
  • støtter studerende og ansatte, der gerne vil stoppe med at ryge
  • bidrager til at vi kan undgå 16000 årlige dødsfald pga. rygning
  • bidrager til at kommende generationer kan vokse op i en røgfri fremtid
  • bidrager til en bæredygtig fremtid ved at beskytte miljøet mod skod og nikotinposer
Røg- og nikotinfri studietid

Jeg er glad for, at vi har fået røgfri studietid, for jeg er lige stoppet med at ryge, og så slipper jeg for at blive fristet, når jeg er på mit studie

(Studerende)

Erfaringer med røgfri studie- og arbejdstid

Der er heldigvis gode erfaringer at skabe røgfri rammer på videregående uddannelser, læs mere her. Ved at klikke på nedenstående billeder, kan du læse mere om hvordan Sygeplejeskolen på Diakonissestiftelsen og Sygeplejeskolen på Bornholm har grebet processen an.

Røgfri studie- og arbejdstid på sygeplejeskolen på Bornholm
Røgfri studie- og arbejdstid på sygeplejeskolen på Diakonissestiftelsen

Ønsker du at høre mere om røgfri studie- og arbejdstid er du meget velkommen til at kontakte projektleder Maria Stage på marsta@cancer.dk eller tlf. 3525 7989.

 

Røgfri skoletid

Røgfri skoletid er et effektivt redskab til at forebygge rygning blandt unge. Både i grundskolen og på ungdomsuddannelser.

Røgfri skoletid


Røgfri arbejdstid

I kataloget beskrives erfaringer fra arbejdspladser, som har indført røgfri arbejdstid, og der gives anbefalinger til en god proces.

Katalog: Røgfri Arbejdstid