Gå til sygdomsliste

Erfaringer med røgfri arbejdstid

Flere private og offentlige virksomheder har indført røgfri arbejdstid. Se og læs mere om deres erfaringer her.

Rema 1000

Rema 1000 i Resenbro har indført røgfri arbejdstid for ansatte i august 2019. Patrick der er souschef i Rema 1000 siger:

'Jeg tog det som en mulighed, fordi jeg også gerne vil stoppe med at ryge på et tidspunkt, så synes jeg, det var oplagt at begynde her'.

'Jeg synes, der er blevet et stærkere sammenhold faktisk. Vi holder ikke alle de der små pauser, og kommer bagefter i løbet af dagen. Vi bruger meget mere tid i butikken, og det synes jeg er mega fedt'

Allerød Kommune

Allerød Kommune har indført røgfri arbejdstid d. 1. maj 2013 for alle kommunens medarbejdere.

'Vi synes det er vigtigt, at man som medarbejder har mulighed for ikke at blive udsat for passiv rygning. Altså det er en rettighed man har, som medarbejder. Så det er en af grundene til det. Og det er også væsentlig i forhold til borgere. At man også fremstår som rollemodel, som et godt eksempel for børn og unge og andre borgere i Allerød Kommune'.

Anette Friedrichs Personalechef

 

Odder Kommune

Arbejdstiden i Odder Kommune har været røgfri siden d.1. august 2016 for alle medarbejdere. To år før var det en frivillige ordning, hvor 50 % af arbejdspladserne i kommunen var røgfri. Efterfølgende blev røgfri arbejdstid en beslutning, som kom til at gælde for alle.

'Initiativet er faktisk kommet rigtig meget fra medarbejdernes side. Fra dels børn og unge området og dels fra vores store plejeområde'.

Henning Haahr Kommunaldirektør

 

Kommuner med røgfri arbejdstid

Få indblik i hvilke kommuner der har indført røgfri arbejdstid eller som er på vej til at indføre det.

Kort over kommuner med røgfri arbejdstid


Røgfri skoletid

Røgfri skoletid er et effektivt redskab til at forebygge rygning blandt unge. Både i grundskolen og på ungdomsuddannelser.

Røgfri skoletid