Gå til sygdomsliste

Erfaringer med røgfri skoletid

Flere grundskoler og ungdomsuddannelser har på eget initiativ indført røgfri skoletid for elever og ansatte.

Erfaringer fra grundskoler

Smidstrup-Skærup Skole
På Smidstrup-Skærup skolen i Vejle har der været røgfri skoletid siden 2012.

"For mange kan det måske se spændende ud at ryge. Så det her med at det kommer væk tror jeg gør, at man ikke får lyst til at prøve det." - Elev 

Rolf Krake Skolen
Rolf Krake Skolen arbejder med X:IT, som omfatter bl.a. røgfri skoletid. 

”Jeg vælger at se det her som noget, der er til gavn for eleverne, og derfor skal jeg selvfølgelig også selv være det forbillede over for dem, som jeg er ansat til at være.” – Lærer

Holstebro Ungdomsskole
Røgfri skoletid er også vigtigt at arbejde med på skoler, der tilhører specialområdet. For ungdomsskoleleder Søren Henrichsen var det naturligt at indføre røgfri skoletid samtidig med resten af skolerne i Holstebro kommune. 

Erfaringer fra ungdomsuddannelser

College 360 og HEG
For College 306 og Himmerlands Erhvervskole- og gymnasiale uddannelser har det forberedende arbejde omkring røgfri skoletid været afgørende for en god implementering. Hør skolernes direktører fortælle, hvordan de kom godt fra start.

Nyborg Gymnasium
Nyborg Gymnasium indførte røgfri skoletid den 1. august 2018. De nye rygeregler bliver understøttet af en række tiltag som kan hjælpe eleverne med at komme igennem dagen uden at ryge. 


"Vi har ikke bare flyttet problemet væk, vi har rent faktisk lagt en strategi for, hvordan vi kan tage hånd om det." (Lærer og sundhedsambassadør, Marie Kathrine Wittorff)

Social- og Sundhedsskolen FVH
På SOSU-skolen i Fredericia, Vejle, Horsens og Kolding har der været røgfri skoletid for både elever og ansatte siden august 2018. Hør i videoen, hvordan skolen forberedte sig, og hvordan eleverne har taget imod røgfri skoletid. 

Erfaringer med røgfri skoletid fra grundskoler og ungdomsuddannelser

Herning Produktionsskole

På Herning Produktionsskole har de haft røgfri skoletid siden august 2017.

Simon på 20 år fortæller blandt andet: 

”Jeg har røget i 1,5 år, og jeg kan sagtens holde mig fra at ryge i skoletiden."

Læs om skolens arbejde og elevernes oplevelse af reglerne her.

 

Røgfri skoletid

Røgfri skoletid er et effektivt redskab til at forebygge rygning blandt unge. Både i grundskolen og på ungdomsuddannelser.

Røgfri skoletid