Gå til sygdomsliste

Undervisning

Vil du lære dine elever om rygning, men savner materialer og inspiration? Eller er du elev, og vil skrive projektopgave om røg og tobak? Så kan du finde hjælp på Kræftens Bekæmpelses websider til skoler og ungdomsuddannelser

Gå op i røg

7.-9. klasse

Gå op i Røg

Gå op i Røg er et undervisningsmateriale om rygning til 7.-9. klasse. Eleverne lærer, hvordan rygning påvirker os, vores krop og vores samfund. Gå op i Røg består af en webside og to hæfter, der kan bruges både i temaforløb og i fagundervisning.

Sundskole.nu

Grundskoler

Sundskole.nu
Sundskole.nu er til elever, der arbejder med emnet kræft i skolen. På websiden finder du fakta om kræft og idéer til projektopgaven. Du får også noget at vide om rygning, som kan være årsag til kræft.

Til skoler

7.-9. klasse

X:IT
X:IT er en indsats, der kan forebygge rygestart. Ud over undervisning i emnet rygning indgår elementerne rygeregler, Røgfri aftaler og forældreinddragelse. X:IT er et tilbud til skoler, der vil arbejde målrettet med rygeforebyggelse.

liv.dk

Ungdomsuddannelser

Liv.dk - for unge
På Liv.dk har vi samlet en masse fakta om rygning. Du kan læse om vandpiber, rygestop, reklamer, lovgivning, skader og meget mere. Websiden henvender sig primært til unge på ungdomsuddannelserne. 

liv/undervisning

Ungdomsuddannelser

Liv.dk - for undervisere
Er du lærer i gymnasiet, på en erhvervsskole eller en anden ungdomsuddannelse, finder du undervisningsmaterialer til emnet rygning på Liv.dk. Her er materialer til både naturfagene, psykologi og historie. Derudover finder du også tværfaglige undervisningsforløb.

bestil materialer

Bestil materialer til undervisning

Bestil materialer
Her kan du bestille trykte undervisningsmaterialer til grundskoler og ungdomsuddannelser.

 

Røgfri Fremtid

- Jeg synes ikke, at 40 børn og unge skal begynde at ryge hver dag. Hvorfor gør I ikke noget?

Se filmen
Læs mere på røgfrifremtid.dk