Gå til sygdomsliste

Forskning i alternativ behandling

Forskningen koncentrerer sig om behandling, der ikke er videnskabeligt dokumenteret, og som derfor ligger uden for det traditionelle sundhedssystem.

Mange kræftpatienter oplever, at alternativ behandling kan lindre smerte, give energi og forbedre livskvaliteten under et krævende behandlingsforløb.

Alternativ behandling kan eksempelvis være zoneterapi, akupunktur, homøopati, healing-massage samt behandlinger med forskellige former for kosttilskud og naturmedicin.

Alternativ behandling er ikke et selvstændigt forskningsområde i Kræftens Bekæmpelse – men hvis et ”alternativt” middel virker interessant, kan det i teorien godt indgå i den forskning der sker i Kræftens Bekæmpelses forskningsafdeling.

Så skal det blot undersøges på samme måde som alle andre stoffer – eksempelvis vha. biologisk/epidemiologisk/klinisk forskning.

Derudover støtter Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg alle former for forskning, der lever op til kravene for god videnskab. Derfor er forskere også meget velkomne til at søge om økonomisk støtte til forskning i alternativ behandling.

Sider om alternativ behandling

Flere kræftpatienter oplever, at alternativ behandling kan lindre smerte, give energi og forbedre livskvaliteten, når man er i et krævende behandlingsforløb. Dét at man kan gøre noget selv, kan give håb og ekstra styrke i kampen mod kræftsygdommen – også selv om behandlingen ikke er videnskabeligt dokumenteret.

På vores sider om alternativ behandling kan du få gode råd før du går i gang og læse mere om behandlingsformer, kosttilskud og vitaminer:

Alternativ behandling