Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Her kan du få gode råd til, hvordan du som tilbageværende forælder eller nærtstående voksen til familien bedst støtter et barn, der har mistet sin forælder.
Et barn, der har mistet sin far eller mor, har brug omsorg og plads til at tale om den døde.
Børn har brug for tryghed, omsorg, pauser fra sorgen og mulighed for at dele tanker og følelser, når de har mistet en forælder. Læs mere:
Hvis børnene ikke har været til stede, da den syge døde, kan det være en god idé at lade barnet se den døde. Det kan være med til at gøre døden virkelig og forhindre mere skræmmende fantasier. Læs mere:
De fleste børn ønsker at deltage i deres forælders begravelse eller bisættelse. Det er vigtigt, at barnet er forberedt på, hvordan begravelsen forløber:
Børn har brug for, at I i familien taler sammen om den, I har mistet, og om de oplevelser, I har haft sammen. På den måde viser I hinanden, at han eller hun ikke forsvinder, men lever videre i jeres fælles minder. Læs mere:
Børns hverdag består oftest af at være i institution eller skole, det kan derfor være trygt at komme tilbage dertil. Det er en god idé at forberede institutionen eller skolen, inden børnene kommer tilbage. Læs mere:
'Små børns sorg' er en grundbog henvendt til pædagoger. Bogen præsenterer dybdegående viden om børns sorg og støttebehov i dagtilbud.
Find bogen her - hvor der også findes inspirationsvideoer med eksperter, forældre og en dagtilbudsleder:
17-årige Emma Møller har mistet sin mor efter et langt sygdomsforløb med hjernekræft.
I en sorggruppe har Emma fundet et fællesskab, der giver styrke og håb – både under sygdomsforløbet og i sorgen, der følger efter.
Sidst ændret:15.09.2021
Psykolog Kirsten Heldbjerg og socialrådgiver Inger Borg Laursen
Sebastian fortæller om kemoterapi og strålebehandling.
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17