Gå til sygdomsliste

Alternative behandlingsformer

Dét at man kan gøre noget aktivt for sig selv, kan give håb og ekstra styrke, når man er i behandling for kræft. Find inspiration og læs om behandlingsformer som akupunktur, musikterapi og homøopati og bliv klogere på, hvad behandlingen kan hjælpe dig med, hvis du har kræft.

Mand, der får massage

Massage kan have en god effekt på smerter, og nogle kræftpatienter oplever, at massage forbedrer nattesøvnen og mindsker stress og træthed.

Læs om udvalgte alternative behandlingsformer i forbindelse med kræft:

Akupunktur

Akupunktur kan ikke behandle kræft, men mange oplever, at akupunktur kan mindske generne ved kræftsygdommen og behandlingen. Læs mere:

Akupunktur og kræft


Healing

De fleste healere er enige om, at healing handler om at overføre energi til den, der behandles. Det sker typisk gennem healerens hænder. Læs mere:

Healing og kræft


Homøopati

Homøopati er dråber eller piller med meget små doser af et stof, som man i høje doser ikke kan tåle. Nogle mener, at homøopatisk behandling kan mindske bivirkningerne ved kræftbehandling. Læs mere:

Homøopati og kræft


Massage

Massage kan medvirke til at mindske stress, angst, depression, smerter og træthed i forbindelse med kræft. Hvis du har kræft med spredning til knoglerne, skal du dog undgå at få dybe tryk, da det kan give knoglebrud. Læs mere:

Massage og kræft


Musikterapi og musikmedicin

Flere undersøgelser viser, at musikterapi har en positiv effekt i behandlingen af psykiske lidelser, men undersøgelser peger også på, at musikterapi kan lindre smerter og andre bivirkninger og forbedre livskvaliteten, når man er i behandling for kræft:

Musikterapi, musikmedicin og kræft


Naturlig hormonterapi (NHT)

I 'naturlig hormonterapi' skyldes mange helbredsproblemer en ubalance i kønshormonerne. Balancen kan genoprettes ved at tilføre 'bioidentiske hormoner'. Teorien er dog udokumenteret. Vær forsigtig med hormontilskud, hvis du har brystkræft. Læs mere:

Naturlig hormonterapi


Zoneterapi

Flere kræftpatienter bruger zoneterapi til smertelindring og afslapning under kræftbehandlingen. Zoneterapi kan også virke angstdæmpende. Læs mere:

Zoneterapi og kræft


Læs også:

Teknikker som visualisering og meditation kan bruges til at håndtere smerter og afhjælpe angst:

Mentale redskaber

Få idéer til, hvordan du kan gøre fysisk aktivitet til en naturlig del af hverdagen:

Fysisk aktivitet for kræftpatienter


Læs alt om alternativ behandling og kræft:

Alternativ behandling - forsiden

 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning