Gå til sygdomsliste

Vitaminer i relation til kræft

En varieret kost rig på grøntsager og fuldkorn er den bedste måde at få vitaminer på - uanset om du har kræft eller ønsker at forebygge kræft. Her kan du læse om vitaminer i relation til kræft.

Grøntsager og frugter på et bord

De fleste får behovet for vitaminer dækket gennem en almindelig, varieret kost - rig på frugt og grøntsager.

Vitaminer og kræft

Vitaminer er en gruppe meget forskellige næringsstoffer, som er vigtige for kroppens funktioner. Læs mere om vitaminer generelt i relation til kræft og forebyggelse:

Vitaminer og kræft


A-vitamin

Vi får det nødvendige A-vitamin gennem kosten, bl.a. fra grøntsager, kød og æg. Forskning antyder, at kosttilskud med store mængder A-vitamin kan øge risikoen for kræft - særligt hvis man ryger. Læs mere:

A-vitamin og kræft


C-vitamin

Kroppen kan ikke selv danne C-vitamin, vi skal derfor have det via vores kost. De vigtigste kilder til C-vitamin er frugt og grøntsager. Flere forskere undersøger en mulig positiv effekt af C-vitamin i behandling af kræft, men har endnu ingen klare svar. Læs mere:

C-vitamin og kræft


D-vitamin

Sollys er vores vigtigste kilde til D-vitamin, vi får også D-vitaminer gennem kosten - f.eks. fra fisk og fedtstoffer. Forskere diskuterer, om tilskud af D-vitamin kan forebygge kræft. Læs mere:

D-vitamin og kræft


E-vitamin

De bedste kilder til E-vitamin er planteolier, nødder, frø og æg. Vores behov dækkes af en varieret kost, og kroppen regulerer selv vores blods indhold af E-vitamin. Forskning viser, at kosttilskud med E-vitamin ikke forebygger kræft. Læs mere:

E-vitamin og kræftLæs alt om kost og kræft:

Kost til kræftpatienter - forsiden

 

Rådgivning

To kvinder taler sammen i rådgivning

Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.

Vores rådgivningstilbud


Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Opret en profil på cancerforum og mød andre patienter og pårørende, som du kan dele tanker og erfaringer med.