Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
For mange er det en stor omvæltning at få en kræftdiagnose både fysisk og psykisk. Hverdagen væltes omkuld, og man skal lære at begå sig i den nye virkelighed, man står midt i.
Mange oplever at søge efter en mening med livet og mening med, at netop de er blevet ramt af sygdommen. Nogle mærker en følelse af ensomhed og magtesløshed. Man kan også få trang til at lave omprioriteringer i livet, så man kun bruger tid, på det, man finder meningsfuldt. Måske oplever du at være bedre til at sætte pris på livets små og store glæder og ikke hænge dig så meget i dagligdagens småproblemer.
Se video: Professor Bobby Zachariae fortæller om, hvordan du kan arbejde med at rumme både negative og positive følelser, og hvordan netværket kan støtte bedst muligt.
Se video: Professor Bobby Zachariae fortæller om, hvordan du kan arbejde med at rumme både negative og positive følelser, og hvordan netværket kan støtte bedst muligt.
Som patient eller pårørende handler det ikke om at søge at finde det positive i sygdommen, men om at mindske sygdommens magt over dit liv. Dette kan du gøre ved, at fokusere på det, der er ønskeligt og muligt, frem for at fokusere på det du ikke kan. Dette kræver selvfølgelig tilvænning og øvelse.
Hvis du har brug for at tale med andre om dine tanker og følelser, findes der flere tilbud du kan benytte dig af. Du kan enten kontakte din lokale kræftrådgivning, eller ringe til kræftlinjen, hvor rådgivere og psykologer er klar til vejlede og hjælpe dig.
Når tankerne kører i ring - rumination
Når vores tanker bliver ved med at køre i ring, og vi kan have svært ved at komme ud af de negative tanker og tilbage til vores mere nuancerede tanker kaldes det ruminering.
Råd og redskaber
Få idéer og redskaber til at arbejde med dine tanker.
Her finder du mere viden, som du kan bruge, hvis du vil arbejde med at styrke dine mentale ressourcer, samt viden om alternative behandlingsformer som f.eks. meditation og musikterapi:
Sidst ændret:03.04.2012
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
Fax: 35 25 77 01
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17