Gå til sygdomsliste

Børnetestamente

Hvis du ikke kan blive helbredt og har mindreårige børn, som du kun selv har forældremyndigheden over, kan du oprette et børnetestamente. Her kan du skrive, hvad du ønsker skal ske med børnene efter din død.

I et børnetestamente kan man tilkendegive skriftligt, hvem man ønsker skal have forældremyndigheden over børnene efter ens død. Dermed har man gjort sit bedste for at sikre, at børnene får en god opvækst senere hen, og det kan give ro i sindet.

Du kan skrive et børnetestamente ved at skrive dine tanker og ønsker ned på almindeligt brevpapir. Det er vigtigt, at du giver en begrundelse for dine ønsker om forældremyndighed.

For at være sikker på, at børnetestamentet bliver taget i betragtning efter din død, kan du kopiere det og give kopien til den, du ønsker skal have forældremyndigheden og eventuelt til andre familiemedlemmer. Du kan også henvende dig til en advokat, der kan viderebringe ønsket til statsforvaltningen efter din død.

Et børnetestamente er ikke juridisk forpligtende

Hvis du har skrevet et børnetestamente, vil statsforvaltningen tage hensyn til dit ønske, hvis de er enige i din vurdering.

Du skal dog vide, at den anden forælder som udgangspunkt vil overtage forældremyndigheden over børnene. Der skal meget vægtige grunde til, at statsforvaltningen vurderer det anderledes.

Arv og testamente

Her kan du læse om arveregler og om, hvordan du opretter et testamente:

Bestil eller download ’En guide til arv og testamente’

På domstol.dk kan du finde en blanket til testamente:

Domstolsstyrelsens hjemmeside


Læs alt om den sidste tid:

Den sidste tid - forside

 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning