Gå til sygdomsliste

Børnetestamente

Hvis du ikke kan blive helbredt og har mindreårige børn, som du kun selv har forældremyndigheden over, kan du oprette et børnetestamente. Her kan du skrive, hvad du ønsker skal ske med børnene efter din død.

I et børnetestamente kan man tilkendegive skriftligt, hvem man ønsker skal have forældremyndigheden over børnene efter ens død. Dermed har man gjort sit bedste for at sikre, at børnene får en god opvækst senere hen, og det kan give ro i sindet.

Du kan skrive et børnetestamente ved at skrive dine tanker og ønsker ned på almindeligt brevpapir. Det er vigtigt, at du giver en begrundelse for dine ønsker om forældremyndighed.

For at være sikker på, at børnetestamentet bliver taget i betragtning efter din død, kan du kopiere det og give kopien til den, du ønsker skal have forældremyndigheden og eventuelt til andre familiemedlemmer. Du kan også henvende dig til en advokat, der kan viderebringe ønsket til statsforvaltningen efter din død.

Et børnetestamente er ikke juridisk forpligtende

Hvis du har skrevet et børnetestamente, vil statsforvaltningen tage hensyn til dit ønske, hvis de er enige i din vurdering.

Du skal dog vide, at den anden forælder som udgangspunkt vil overtage forældremyndigheden over børnene. Der skal meget vægtige grunde til, at statsforvaltningen vurderer det anderledes.

Læs mere om arv og se eksempler på testamenter:

Pjece: Guide til arv og testamente

På domstol.dk kan du finde en blanket til testamente:

Domstolsstyrelsens hjemmeside

Sådan opretter du et gyldigt testamente

Du kan oprette enten et notartestamente, hvor testamentet bliver registreret officielt, eller et vidnetestamente, hvor to vidner skal bekræfte testamentet. Læs her, hvilket der er relevant for dig:

Sådan opretter man et testamente


Læs alt om den sidste tid:

Den sidste tid - forside

 

Rådgivning

To kvinder taler sammen i rådgivning

Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.

Vores rådgivningstilbud