Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Dette rugbrød er bagt på gær i stedet for surdej, derfor kan du kan bage brødet samme dag, som du laver dejen.
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt alle de øvrige ingredienser på nær hvedemel. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Tilsæt hvedemelet, og ælt det ind i dejen. Fordel dejen i to rugbrødsforme (1½ liters), der er blevet smurt med lidt olie. Sæt brødene til hævning ca. 2½ time.
Pensl brødene forsigtigt med vand, og drys kerner eller gryn over dem lige inden bagningen. Bag rugbrødene ved 185-190 grader i 1¼ time, tag dem ud af formene, og bag i yderligere 15 minutter uden formene.
Tag brødene ud af ovnen, og læg rene viskestykker omkring dem. Skær om muligt først i dem næste dag, da de bliver mere faste af at få lov til at hvile.
Du kan selvfølgelig erstatte gæren af surdej, hvis du har en. Forlæng da den samlede hævetid til 12-24 timer alt efter, hvor aktiv din surdej er.
50 g gær
1 l lunkent vand
2 spsk salt
1½ spsk flydende honning
350 g knækkede rugkerner, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner eller lign.
800 g rugmel
200 g hvedemel
lidt olie til pensling af formene
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17