Gå til sygdomsliste

Muffins med broccoli og kylling

Portioner: 12 stk.
Fryseegnet
  •  
    God ved kvalme
  •  
    God ved smagsforandringer

Disse muffins er ikke kager, men madbrød i portionsstørrelse, der er lækre som nærende mellemmåltid eller frokost på farten. Du kan selvfølgelig bage dine muffins uden kylling, hvis du ønsker dem vegetariske. Tilsæt da evt. ekstra broccoli.


Sådan gør du

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

Overhæld broccolibuketterne med kogende vand, og lad dem stå et par minutter.

Svits hvidløg i olien, tilsæt salvie og rosmarin og derefter broccoli, og svits det hele i 3-4 minutter. Smag til med citronskal og salt.

Sigt rugmel, speltmel og bagepulver i en skål. I en anden skål blandes mælk, olie, æg og squash, og melet vendes i. Vend også det grove mel i, der blev tilovers i sigten. Det skal kun lige blandes sammen, det må ikke røres længe, da det gør dejen tung.

Tilsæt broccoliblandingen og kylling og fordel dejen i smurte muffinsforme.

Bag dem 20-25 minutter. Test efter 20 minutter med et lille træspyd, tandstikker eller kødnål, om de er bagt i midten. Kommer den ud uden dej, er de færdige.

Tip:

Når broccoli tilberedes på denne måde, bliver den sprød og fin og ikke spor 'kålet'. Men du kan sagtens bruge andre grøntsager end i stedet, hvis du har mere lyst til det. Du kan også udskifte kyllingekødet med f.eks. skinke - eller bage dine muffins vegetarisk.

Holdbarhed

2 døgn på køl og 2 måneder i fryseren.

Arbejdstid

Den reelle arbejdstid er 25 minutter, hvis du har rester af kylling på køl. Den samlede tilberedningstid er 45-50 minutter.

Ingredienser

1 spsk ekstra jomfruolivenolie
150 g broccoli, skåret i meget små buketter
2 spsk salvie, finthakket
1 spsk rosmarin, finthakket
1 økologisk citron, fintrevet skal
salt

100 g rugmel
250 g fintsigtet speltmel
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 1/2 dl mælk (rismælk, sojamælk eller komælk)
1/2 dl ekstra jomfruolivenolie
2 æg
1/2 squash (ca. 200 g), groftrevet
125 g kyllingerester (uden skind),skåret i små tern eller strimler