Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Du kan bruge knækkede rugkerner (foto) til at bage grove rugbarrer, der er lækre som mellemmåltid. Disse barer sødes udelukkende med masser af tørret frugt.
Udblød først rugkernerne: Overhæld de knækkede rugkerner med vand, og lad dem stå overdækkede natten over. Næste dag hælder du vandet fra, så er de klar til at bage med.
Skal udblødningen af rugkernerne gå hurtigere, så overhæld dem med kogende vand, og lade dem stå et par timer. Eller kog kernerne i rigeligt vand i ca. 20 minutter.
Hæld overskydende vand fra.
Hak de tørrede frugter. Du kan bruge én slags eller en blanding af forskellige tørrede frugter efter smag. Rør alle ingredienserne til rugbarrerne sammen.
Form dejen til 10 bar-forme og lad dem hæve i 1½ time.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i 17-20 minutter.
3 dl vand
8 g gær
180 g rugmel
120 g knækkede rugkerner
10 g salt
80 g hørfrø
400 g tørrede blåbær, abrikoser eller anden frugt
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17