Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Sprøde rugstænger er gode som mellemmåltid, tilbehør til supper og pasta eller som snack før maden med pesto eller dip at dyppe i.
Hæld kogende vand over hvedekernerne. Lad dem trække 1 time. Hæld vandet fra.
Opløs gæren i øl eller vand, tilsæt brun farin, salt og udblødte kerner. Rør rugmelet og hvedemelet i dejen lidt ad gangen. Lad dejen hæve 1 time.
Rul dejen ud til firkanter på ca. 20 x 20 cm. Skær dem i strimler på 1½ cm med en skarp kniv. Gentag, indtil du ikke har mere dej. Sno strimlerne, og lad dem efterhæve på en bageplade, til ovnen er varm. Pensl brødstængerne med lidt vand.
Bag stængerne i 12-15 minutter ved 200 grader. Lad dem køle af på en rist.
Opbevar rugbrødssticksene i en lufttæt beholder. Sørg for, at de er helt afkølede, før du pakker dem ned, ellers bliver de bløde.
Undlad at tilsætte den brune farin og tilsæt lidt ekstra salt i stedet, hvis du vil spise dem til pesto, hummus eller gode oste.
100 g hele hvedekerner
1 dl kogende vand
1 hvidtøl eller 3 dl vand
50 g gær
1 spsk brun farin
½ spsk salt
400 g rugmel
ca. 300 g hvedemel
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17