Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Disse muffins er gode til, når du går sukkerkold i løbet af dagen. De er midt mellem kage og brød, med masser af fylde fra rugmel, mørk chokolade og valnødder og sødme fra æble og tørret frugt.
Opløs gæren i det lunede vand, og tilsæt honning, salt, kanel, kardemomme, allehånde og olie. Rør begge slags mel i dejen lidt ad gangen, og vurder undervejs, om der er behov for mere eller mindre mel. Dejen skal have en konsistens som havregrød. Kom derefter revet æble, valnødder, rosiner, dadler og chokolade i dejen, og rør rundt.
Du kan skifte nødder og tørret frugt ud, alt efter hvad du har i skabet og har lyst til at spise.
Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 45 minutter. Du kan også lade dejen hæve natten over i køleskab og derefter 20 minutter ved stuetemperatur.
Læg bagepapir i en muffinform eller for dem med papirmuffinforme, og fyld dejen ca. halvvejs op i formen. Lad muffinsene hæve i yderligere 20 minutter. Pisk æg og koldt vand sammen, og pensl muffinsene med det. Bag dem i ovnen ved 200˚ i ca. 25 minutter. Servér dem lune eller ved stuetemperatur.
Disse muffins kan sagtens fryses. Så hvis de gør dig glad, kan du bage en stor portion og fryse ned. Så har du altid til et lille mellemmåltid.
12 g gær
2 dl vand, lunet til ca. 37˚
50 g honning
1/2 tsk salt
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk kardemomme
1/4 tsk stødt allehånde
1/2 dl olivenolie
ca. 150 g rugmel
ca. 50 g hvedemel
1 æble med skræl, revet
40 g valnødder, hakkede
25 g rosiner
25 g dadler, hakkede
50 g mørk chokolade, hakket
1 æg
3 spsk koldt vand
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17