Gå til sygdomsliste

Bagt grød med blåbær, banan og mandler

Hurtig tilberedning
Portioner: 10 stk
Bagt grød

Bag din grød med en masse søde ingredienser. Her får du både sødme og fuldkorn. 


Sådan gør du:

Tænd ovnen på 170 grader.
Skær bananen i skiver, og anret den i bunden af din rugbrødsform. Tilføj herefter blåbær.
Hæld havregryn op i en skål, og tilsæt kokosmel eller kokosflager. Tilsæt kanel eller vanilje, og herefter mandler, nødder eller kerner.
Rør rundt i skålen, og fordel blandingen over frugten.
Tilsæt lidt honning eller sirup og ca. 1 spsk. olie eller smeltet smør.
Rør de to æg sammen med mælk, og hæld det over frugt og mysli.
Bag i 25 minutter.

Skær den bagte grød ud i mindre stykker. 

Tip:

Grøden kan spises både kold og varm med yoghurt, skyr eller bare, som den er. 

Obs:

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Læs mere om fuldkorn og find fuldkornsopskrifter: 

www.fuldkorn.dk 

Ingredienser

1 banan
1 håndfuld blåbær
2-3 spsk havregryn
1 spsk kokosmel eller kokosflager
1/2 tsk vanilje eller kanel
1 håndfuld mandler, nødder eller kerner
1-2 tsk honning eller sirup
1 spsk olie eller smeltet smør
2 æg
1 dl mælk

1 rugbrødsform på ca. 1 ltr.